Очаква се значителнло повишение на речните нива в Югоизточна България

Очаква се значителнло повишение на речните нива в Югоизточна България - E-Burgas.com

Все още има над 10 общини без електричество след поройните валежи от последните дни. Въпреки, че времето се успокоява, по данни на МОСВ и днес се очаква значително повишение на речните нива в Югоизточна България. Нивата на реките Места и Струма също остават високи. Язовир Студена продължава да се изпуска, съобщава cross.bg.

Високите води на Струма и Места нанесоха много щети. В Хаджидимово има и около 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на Струма край Благоевград евакуираха семейства.

В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реките Маринка, Отманлийска и Изворска преляха. Това наложи евакуация на хората от вилно селище Черниците. Обявено е и частично бедствено положение на територията на село Равадиново.

Свързани статии
Отпуснаха над 3 млн. лева за засегнати от наводненията общини Продължава отводняването и оправянето на щетите в Бургаско Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени Бус с пътници попадна във воден капан в Дебелт Два пътя остават затврени в Созопол Обстановката в Бургас вече е спокойна, 70 души за потърсили помощ заради наводнени дворове Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Ситуацията на юг се нормализира, отвориха пътя Бургас - Черноморец
Тагове
дъжд дъждове наводнения
Коментари

Още от последните новини