Очаква се значителнло повишение на речните нива в Югоизточна България

Очаква се значителнло повишение на речните нива в Югоизточна България - E-Burgas.com

Все още има над 10 общини без електричество след поройните валежи от последните дни. Въпреки, че времето се успокоява, по данни на МОСВ и днес се очаква значително повишение на речните нива в Югоизточна България. Нивата на реките Места и Струма също остават високи. Язовир Студена продължава да се изпуска, съобщава cross.bg.

Високите води на Струма и Места нанесоха много щети. В Хаджидимово има и около 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на Струма край Благоевград евакуираха семейства.

В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реките Маринка, Отманлийска и Изворска преляха. Това наложи евакуация на хората от вилно селище Черниците. Обявено е и частично бедствено положение на територията на село Равадиново.

Свързани статии
Продължава облачността по Черноморието Дъждовете продължават и уикенда Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Валежите в Бургаско спират най-късно в страната Жълт код за дъждове в почти цялата страна Облачна събота край морето, температурите до 6 градуса Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи
Тагове
дъжд дъждове наводнения
Коментари

Още от последните новини