Ниски температури и дъжд в четвъртък

Ниски температури и дъжд в четвъртък - E-Burgas.com

Потвърждават се очакванията за проливни валежи и съществено застудяване през втората половина на седмицата, както и прогнозите за сняг през нощта срещу понеделник и в понеделник, сочи прогнозата на БНТ.

Днес ще остане все още по-топло от обичайното с максимални температури между 13° и 18°, в София - около 12°. След временно подобрение на видимостта, облачността от запад ще започне да се увеличава и до края на деня в западните райони ще завали.

През нощта ще продължи да вали все още главно в Западна България, но утре валежи ще обхванат и източните райони. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 18°, в София - около 9°. Ще бъде ветровито, но в следобедните часове валежите ще спират, първо в Западна България, а облачността ще започне да намалява.

По Черноморието също ще бъде ветровито, с валежи след обяд, които до до края на деня ще спрат. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще бъде с валежи, като над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части ще се образува снежна покривка.

След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

В петък ще превалява слабо и само на отделни места, главно в Западна България но в събота отново ще завали, първо Северозападна България, а до края на деня и в цялата страна. В неделя и понеделник ще бъде с почти повсеместни валежи, в много райони значителни. Температурите в Северозападна България съществено ще се понижат и през нощта срещу понеделник дъждът там ще се примесва и със сняг.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието
Тагове
дъжд време
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Ниски температури и дъжд в четвъртък - E-Burgas.com

Регата 24 Май