Превалявания се очакват в Западна България

Превалявания се очакват в Западна България  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

В неделния следобед в планинските райони на Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток, съобщава БНТ. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

През нощта в югозападните райони все още ще има краткотрайни валежи, а сутринта в низините и котловините в западната половина от страната - ниска слоеста облачност или мъгла.

Около обяд облачността временно ще се разкъса и през втората половина на деня само на отделни места в планинските райони ще превалява. Над Източна България през целия ден ще е слънчево и там температурите ще са по-високи – до 27-28 градуса, в останалата част от страната 20 -25 градуса.

Слънчев понеделник на морския бряг, където ще духа и умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 25°-26°.

По-плътни ще са облаците над планините, но ще превали само на отделни места в масивите от Западна България. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – до силен северен вятър.

И в останалата част от Балканите времето ще остане сравнително хладно за началото на септември. Преди обяд в Западна Гърция, а след обяд главно в Румъния ще има краткотрайни валежи.

У нас във вторник ще преобладава слънчево време, но на места в котловините и низините сутринта видимостта ще е намалена, а след обяд над планинските райони в Западна България ще превали. През седмицата температурите ще започнат бавно да се повишават. Ще бъде и предимно слънчево, а повече места с валежи ще има чак в петък.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици Валежи и гръмотевици през следобед и през нощта Утре до обяд слънце, следобед облаци и дъжд Рекорден брой градоносни облаци за последните 2 месеца у нас И в неделя ще е облачно и дъждовно Студ и дъжд от 9-ти юни
Тагове
дъжд
Коментари