Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник"

Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за

По-голяма и по-бърза инвестиция в парк и спортен комплекс, в ж.к. „Меден рудник”, предлагат общинските съветници от ГЕРБ.

Най-големият бургаски комплекс продължава да се разраства и като територия, и като брой жители. Стотици млади семейства избраха да отглеждат там децата си. Това е и причината Община Бургас от десетилетие да инвестира в нова инфраструктура, детски заведения, спортни съоръжения.

И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

В проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк и спортен комплекс в ж.к. „Меден рудник”, в близост до т.нар. „Битак”.

Първият етап ще включва  изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

„Създаването на този парк е дългоочаквано събитие от жителите на комплекса. Затова, от ГЕРБ предлагаме, да се осигурят повече средства и бъдещият парк да предлага най-добрите възможности за отдих. Етапите по реализацията му да се застъпват, поради сериозната необходимост от такава зона”, мотивират се общинските съветници.

В предложения проект за бюджет за настоящата 2021 г. са заложени 500 000 лв. за  парк и спортен комплекс в ж.к. „Меден рудник. От групата на ГЕРБ, предлагат тази сума да се завиши с 50 000 лв.

Свързани статии
Предстоят мащабни ВиК инвестиции в Меден рудник и Върли бряг Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник" Облагородяват отдавна забравен район в ж.к. "Меден рудник" "Меден рудник" ще продължи да се развива - с общежития и спортни комплекси "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей Меден рудник чуква един век, търсят снимки за изложба Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Нови барбекюта ще изкарват бургазлии сред природата (Снимки) Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки) Кукери гонят злите духове тази неделя в „Меден рудник“
Тагове
меден рудник бюджет 2021 общински съветници
Коментари

Още от последните новини