Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града

Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града - E-Burgas.com

Община Бургас успешно приключи изпълнението на своя проект по програмата "WiFi4EU - насърчаване на интернет свързаността в местните общности", финансиран от Европейската Комисия. Жителите и гостите на града вече могат да използват предимствата на безплатния безжичен достъп до интернет, като изграденото разширение на мрежата се разпростира в 9 зони:

* Ж.к. "Меден рудник" - кв. 12-14, около СУ "Петко Росен";

* Ж.к. "Славейков" - около плувен комплекс "Парк ОЗК Арена";

* Ж.к. "Изгрев" - около Скейт парка;

* Ж.к. "Лазур" - в едноименния парк;

* Пл. "Жени Патева";

* Около Младежки културен център;

* Пл. "Св. св. Кирил и Методий";

* Пл. "Тройката";

* Спирка "Опера".

За достъп потребителите трябва да се включат към мрежа WiFi4EU и да приемат условията за използването й.

Осигуреният високоскоростен интернет на обществени места дава възможност за бърза връзка при извършване на дистанционна работа, за информиране и онлайн обучение, както и за общуване с близките хора, които се намират на далечно разстояние. Ползването на интернет със свободен достъп е важно условие за повишаване на цифровата грамотност. То е необходимо и съвременно допълнение към обществените услуги, предоставяни от Община Бургас.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Как да си направим екологична коледна украса Равносметка след Европейската година на младежта Социална Европа – какво прави ЕП за облекчаване на инфлацията при работещите Евродепутатите призовават за защита на най-уязвимите европейски домакинства и предприятия от високите цени на енергията Gen Z - Поколението Z или нуждаем ли се от регулации на изкуствения интелект Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Поколението Z и дигитално родените медии Въпреки препоръката на ЕК - съпротивата срещу разширяването на Шенгенското пространство расте
Тагове
интернет нет мрежа
Коментари

Още от последните новини

Светът
Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града - E-Burgas.com

Африка