Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града

Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града - E-Burgas.com

Община Бургас успешно приключи изпълнението на своя проект по програмата "WiFi4EU - насърчаване на интернет свързаността в местните общности", финансиран от Европейската Комисия. Жителите и гостите на града вече могат да използват предимствата на безплатния безжичен достъп до интернет, като изграденото разширение на мрежата се разпростира в 9 зони:

* Ж.к. "Меден рудник" - кв. 12-14, около СУ "Петко Росен";

* Ж.к. "Славейков" - около плувен комплекс "Парк ОЗК Арена";

* Ж.к. "Изгрев" - около Скейт парка;

* Ж.к. "Лазур" - в едноименния парк;

* Пл. "Жени Патева";

* Около Младежки културен център;

* Пл. "Св. св. Кирил и Методий";

* Пл. "Тройката";

* Спирка "Опера".

За достъп потребителите трябва да се включат към мрежа WiFi4EU и да приемат условията за използването й.

Осигуреният високоскоростен интернет на обществени места дава възможност за бърза връзка при извършване на дистанционна работа, за информиране и онлайн обучение, както и за общуване с близките хора, които се намират на далечно разстояние. Ползването на интернет със свободен достъп е важно условие за повишаване на цифровата грамотност. То е необходимо и съвременно допълнение към обществените услуги, предоставяни от Община Бургас.

Свързани статии
Парламентът ще излезе с обща декларация за стуацията в Украйна Кмет купи винетка с 3 кила монети в знак на протест От днес постоянна на нова линия на корабчето "Анастасия" ”Дондуков 2”: Кабинетът трябва да бъде гласуван Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Ренета Тонич: “Мисли глобално, действай локално!” Бургаският "ПланетУм" предлага уникални преживявания (Видео) Заради усложнената епидемична обстановка затварят кабинета за пост-ковид лечение към Белодробната болница Тодор Стамболиев: Лице с увреждания несправедливо губи шанс за безплатна ел-винетка Бургаски депутат: Работим за високоскоростен интернет във всяко населено място
Тагове
интернет нет мрежа
Коментари

Още от последните новини