Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града

Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града - E-Burgas.com

Община Бургас успешно приключи изпълнението на своя проект по програмата "WiFi4EU - насърчаване на интернет свързаността в местните общности", финансиран от Европейската Комисия. Жителите и гостите на града вече могат да използват предимствата на безплатния безжичен достъп до интернет, като изграденото разширение на мрежата се разпростира в 9 зони:

* Ж.к. "Меден рудник" - кв. 12-14, около СУ "Петко Росен";

* Ж.к. "Славейков" - около плувен комплекс "Парк ОЗК Арена";

* Ж.к. "Изгрев" - около Скейт парка;

* Ж.к. "Лазур" - в едноименния парк;

* Пл. "Жени Патева";

* Около Младежки културен център;

* Пл. "Св. св. Кирил и Методий";

* Пл. "Тройката";

* Спирка "Опера".

За достъп потребителите трябва да се включат към мрежа WiFi4EU и да приемат условията за използването й.

Осигуреният високоскоростен интернет на обществени места дава възможност за бърза връзка при извършване на дистанционна работа, за информиране и онлайн обучение, както и за общуване с близките хора, които се намират на далечно разстояние. Ползването на интернет със свободен достъп е важно условие за повишаване на цифровата грамотност. То е необходимо и съвременно допълнение към обществените услуги, предоставяни от Община Бургас.

Свързани статии
Жените в област Бургас по-активни от мъжете в интернет Отпускат 4,8 млн лева за ремонт на общински пътища в Бургас, доизграждат и улица към „Арена Бургас“ АПИ: Нов хаос с е-винетките и през декември Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Отново трудности в продажбата на е-винетки Заловиха иманяри с близо 170 монети от различни епохи в Поморийско (снимки) Четири кучета от приюта в Бургас вече си имат нов дом, други шест го очакват (Снимки) Гласуват петия вот на недоверие към паравителството Министър Аврамова: Започваме 8-километров ремонт на Републиканския път София-Бургас Пантеона посреща инициативата "Книги за смет" в Бургас
Тагове
интернет нет мрежа
Коментари

Още от последните новини