Изключителна жестокост: Тровят домашни любимци в община Созопол

Изключителна жестокост: Тровят домашни любимци в община Созопол - E-Burgas.com

Сигнали за отровени домашни любимци са подадени от граждани в черноморската община Созопол. Подобни прояви на жестокост са познати от години на местните, но до сега не е известно да има някой наказан за деянията.

Миша отрова или антифриз са сред най-зловещите начини за причиняване на смърт при четириногите. Стопаните разбират късно, поради слабите симптоми в началото на отравянето, докато не стане прекалено късно и на животното вече не може да се помогне.

Ветеринари посочват, че това е един изключително болезнен начин на смърт. Отровата поразява нервната система, а после бъбреците, животното умира в огромни мъки, ако не получи навременна помощ.

В тази връзка от Община Созопол отправят призив към гражданите да бъдат особено внимателни, а към злодеятелите отправят апел:

Апелираме всички жители да не причиняват болка, нараняване, страдание, отравяне и други насилствени действия върху животните. Изхвърляйте опасните отпадъци само на предназначените за целта места, тъй като субстанциите могат да навредят не само на животните, а на хората и най-вече на малките деца. Нека не допускаме хора и животни да бъдат потърпевши от нашата немърливост и жестокост. Пазете животните! Пазете децата!

Свързани статии
Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик
Тагове
домашни любимци Созопол
Коментари

Още от последните новини