Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция

Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция  - E-Burgas.com

Областният управител Вълчо Чолаков посрещна в Бургас посланика на Франция Н.Пр. Флоранс Робин.

Френският език има традиции в града, всяка година десетки младежи завършват средното си образование с профил френски. Това дава много възможности за сътрудничество в сферата на образованието и културата, които се използват активно. Освен тях, Чолаков настоя и за съвместни дейности насочени към бизнеса и бизнес средата. По думите му индустриалните зони в Бургас и в по-малките градове в областта могат да осигурят нуждите на френски предприятия. Той не пропусна възможността да похвали местните винопроизводители, които печелят редица международни отличия.

Липсата на директни полети от Франция до област Бургас като препятствие за бърз и лесен обмен на туристи бе сред темите на разговор. В тази връзка Чолаков поиска съдействие и подкрепа за осъществяването на пряк въздушен транспорт. Областният управител презентира Слънчев бряг като привлекателна дестинация за младите хора на Франция. Област Бургас предлага и чудесни възможности за семеен туризъм в южната си част.  

По време на срещата бе обсъдена и възможността за обмяна на стажанти от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас и френско училища. По идеята се работи активно.

Нейно Превъзходителство сподели интересна инициатива, която може да бъде приложена у нас, както в образователната, така и в други сфери. По идея на посланика първо в едно, а на края в 300 училища са били обявени 10 минути за четене на книга. „Операция четем" заварва различните хора на различни места. Идеята е, въпреки това къде си, всеки да спре и да използва минутите по предназначение. Това е начин да се преоткрие и стимулира четенето.

Свързани статии
Бургас бе домакин на среща на председателите на Общински съвети в Югоизточна България Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит С полети до 3 полски града Летище Бургас открива летния сезон Ремонтират студентските общежития с над 6 млн. лв. Третокурсничка по медицина е „Студент на годината“ на Бургас Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Турция привика българския посланик Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Граждански оргазнизации искат среща с Кацаров преди началото на учебната година Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес
Тагове
вълчо чолаков посланик полети студенти среща
Коментари

Още от последните новини