Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция

Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция  - E-Burgas.com

Областният управител Вълчо Чолаков посрещна в Бургас посланика на Франция Н.Пр. Флоранс Робин.

Френският език има традиции в града, всяка година десетки младежи завършват средното си образование с профил френски. Това дава много възможности за сътрудничество в сферата на образованието и културата, които се използват активно. Освен тях, Чолаков настоя и за съвместни дейности насочени към бизнеса и бизнес средата. По думите му индустриалните зони в Бургас и в по-малките градове в областта могат да осигурят нуждите на френски предприятия. Той не пропусна възможността да похвали местните винопроизводители, които печелят редица международни отличия.

Липсата на директни полети от Франция до област Бургас като препятствие за бърз и лесен обмен на туристи бе сред темите на разговор. В тази връзка Чолаков поиска съдействие и подкрепа за осъществяването на пряк въздушен транспорт. Областният управител презентира Слънчев бряг като привлекателна дестинация за младите хора на Франция. Област Бургас предлага и чудесни възможности за семеен туризъм в южната си част.  

По време на срещата бе обсъдена и възможността за обмяна на стажанти от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас и френско училища. По идеята се работи активно.

Нейно Превъзходителство сподели интересна инициатива, която може да бъде приложена у нас, както в образователната, така и в други сфери. По идея на посланика първо в едно, а на края в 300 училища са били обявени 10 минути за четене на книга. „Операция четем" заварва различните хора на различни места. Идеята е, въпреки това къде си, всеки да спре и да използва минутите по предназначение. Това е начин да се преоткрие и стимулира четенето.

Свързани статии
Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Wizz Air открива нова сезонна база в Бургас, друга авиокомпания планира Бургас за нови полети Туристическите пътувания между България и Русия може да бъдат възобновени скоро Летище Бургас ще прави бързи PCR тестове Летим само след ваксина срещу Covid-19? Президентът и премиерът поздравиха студентите Вицепремиерът Марияна Николова обсъди туризма с полсаника на Украйна Туристическият интерес на Турция към Бургас се повишил след среща на местния бранш с Николова Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес
Тагове
вълчо чолаков посланик полети студенти среща
Коментари

Още от последните новини