Посланикът на Индия у нас пожела по тясно културно сътрудничество с Бургас

Посланикът на Индия у нас пожела по тясно културно сътрудничество с Бургас - E-Burgas.com

Посланикът на Индия у нас Н. Пр. Санджай Рана обсъди възможностите и областите за по-тясно културно и бизнес сътрудничество със заместник-кмета на Бургас Весна Балтина. Това бе първата визита на индийския висш дипломат в морския град.

По време на срещата бяха коментирани възможностите за представяне на индийската филмова индустрия и култура в богатата лятна фестивална програма на Община Бургас.

Н. Пр. Санджай Рана разказа, че е очарован от красотата на морския град, а условията за туризъм, които предлага, разкриват богати възможности за привличане на туристи от Индия.

Зам.-кметът Весна Балтина запозна своя гост с културните събития и фестивали, които се провеждат всяко лято, уникалността на Атанасовското езеро и Защитената местност „Пода“, както и възможностите за инвестиции, които предлага Бургас, особено в областта на биоразнообразието и синята икономика.

Н. Пр. Санджай Рана изрази желание за провеждане на съвместни инициативи, свързани с практикуване на йога и представяне на традиционната индийска кухня.

Свързани статии
Посланикът на Република Южна Африка посети Поморие Млади артисти доказаха, че Бургас е жив не само през лятото „Арт ателие” и Театър Българска армия представят спектакъла „Кафе с претенция” в Бургас 92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината Приключва първата сесия за кандидатстване по Фонд „Култура“ „Петя на моята Петя“ с галапремиера в Бургас Турция привика българския посланик Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Бургас и Пловдив ще си сътрудничат с културни мероприятия Най-големите дейци на културата в Бургас бяха отличени
Тагове
култура посланик
Коментари

Още от последните новини