Поредна среща на туристическия бранш с поредните министри

Поредна среща на туристическия бранш с  поредните министри - E-Burgas.com

Служебният министър на туризма Илин Димитров и на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведоха работна среща с туристическия бранш относно прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.„Основната ключова дума при работата с туристическия бизнес ще бъде предвидимост. Трябва да имаме сигурен зимен сезон", обяви министър Димитров.

По покана на министъра на здравеопазването към експертния съвет към институцията ще се присъедини проф. Георги Рачев, председател на Алианса на туристическата индустрия в България и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

„Ние работим много добре с министъра на здравеопазването. Трябва да спрем да говорим за COVID-19 като статистика, а да излъчваме сигурност, предвидимост и стабилност. Това ни е основната задача през следващите два месеца", заяви министър Димитров. Той съобщи още, че е поискал от министъра на здравеопазването да се работи за оптимизиране дейността на държавните медицински центрове с цел осигуряване на алтернатива на скъпите медицински услуги в частните клиники при обслужването на туристи.

На първата си среща с бизнеса служебният министър Илин Димитров очерта някои от приоритетите в бъдещата си работата, като крайна цел е подобряване на туристическия продукт.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Експерти от четири министерства се събраха на среща в Бургас Бургас бе домакин на среща на председателите на Общински съвети в Югоизточна България Туристическият бранш и правителството искат да разрешат кризата до 10 дни Премиерът Янев и четирима министри се срещат с туристическия бранш Туристическият бранш: Рестрикциите да идват със задължителни компенсации Граждански оргазнизации искат среща с Кацаров преди началото на учебната година Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон В Сл.бряг: Бранко Бабачев срещу бесарабски българин на „MAX FIGHT 45” на 2-ри юли Готов ли е браншът за летния сезон по Южното Черноморие?
Тагове
бранш среща
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Поредна среща на туристическия бранш с  поредните министри - E-Burgas.com

Регата 24 Май