Нови правила за идващите от червени ковид зони

Нови правила за идващите от червени ковид зони - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

От днес влизат в сила и нови правила за пристигащите от страни в „червената ковид зона”, съобщи БНТ. Те ще трябва да представят едновременно валиден цифров COVID сертификат на ЕС и отрицателен PCR тест, направен до 72-ва часа преди влизане в страната.

Българските граждани, които нямат нито един от посочените документи, ще се поставят под 10-дневна карантина. Тя няма да подлежи на отмяна. При предоставяне на един от двата изисквани документа, карантината отново е 10-дневна, но може да бъде отменена – след представен отрицателен PCR тест. Актуализираният списък на държавите по цветови зони можете да намерите на сайта на здравното министерство.

Свързани статии
И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април С полети до 3 полски града Летище Бургас открива летния сезон Казанлъшки рози ще радват посетителте на летище Бургас Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Хванаха мъж на бургаското летище, търсен в Унгария за фалшиви документи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Авиокомпания откри лятната си база в Бургас 137 полета от Русия до Бургас през юни под въпрос След 2 години: Влак ще свързва Бургас с летището
Тагове
пристигащи летище
Коментари

Още от последните новини