Нови правила за идващите от червени ковид зони

Нови правила за идващите от червени ковид зони - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

От днес влизат в сила и нови правила за пристигащите от страни в „червената ковид зона”, съобщи БНТ. Те ще трябва да представят едновременно валиден цифров COVID сертификат на ЕС и отрицателен PCR тест, направен до 72-ва часа преди влизане в страната.

Българските граждани, които нямат нито един от посочените документи, ще се поставят под 10-дневна карантина. Тя няма да подлежи на отмяна. При предоставяне на един от двата изисквани документа, карантината отново е 10-дневна, но може да бъде отменена – след представен отрицателен PCR тест. Актуализираният списък на държавите по цветови зони можете да намерите на сайта на здравното министерство.

Свързани статии
Затварят Летище Бургас за почти месец Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Арестуваха иракчанин с голямо количество боеприпаси на летище Варна (Снимки) Сигнал за бомба затвори двата терминала на летище София И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април С полети до 3 полски града Летище Бургас открива летния сезон Казанлъшки рози ще радват посетителте на летище Бургас
Тагове
пристигащи летище
Коментари

Още от последните новини