Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април

Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април - E-Burgas.com

34-ма израелски туристи до момента са направили резервации за първия чартърен полет, който ще посрещне бургаското летище, съобщи БНР. Първите туристи от Тел Авив ще пристигнат на 10-и април и ще бъдат настанени в курортния комплекс „Слънчев бряг“.

Очаква се останалите резервации да се заявят в последния момент, каквато е тенденцията през последните години. Първите туристи този сезон пристигат с два месеца по-рано в сравнение с миналата година. Ранните записвания за сезона, обаче, са в застой, каза Христина Славова от Регионалната туристическа камара.

"Записванията за България от Международните пазари като Чехия, Румъния вървяха много добре. След избухването на военния конфликт, голяма част от записванията останаха на пауза. Има малко анулирания, по-скоро хората изчакват в началото на април месец. Заявките са за завръщане на пазари, които отсъстваха като Великобритания, Стандинавия."

След 10-и април от Израел ща започнат редовни чартърни полети два пъти седмично.

Свързани статии
Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас С полети до 3 полски града Летище Бургас открива летния сезон Експерт: Ще загубим и руски и украински туристи
Тагове
туристи полет летище
Коментари

Още от последните новини