Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април

Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април - E-Burgas.com

34-ма израелски туристи до момента са направили резервации за първия чартърен полет, който ще посрещне бургаското летище, съобщи БНР. Първите туристи от Тел Авив ще пристигнат на 10-и април и ще бъдат настанени в курортния комплекс „Слънчев бряг“.

Очаква се останалите резервации да се заявят в последния момент, каквато е тенденцията през последните години. Първите туристи този сезон пристигат с два месеца по-рано в сравнение с миналата година. Ранните записвания за сезона, обаче, са в застой, каза Христина Славова от Регионалната туристическа камара.

"Записванията за България от Международните пазари като Чехия, Румъния вървяха много добре. След избухването на военния конфликт, голяма част от записванията останаха на пауза. Има малко анулирания, по-скоро хората изчакват в началото на април месец. Заявките са за завръщане на пазари, които отсъстваха като Великобритания, Стандинавия."

След 10-и април от Израел ща започнат редовни чартърни полети два пъти седмично.

Свързани статии
Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Арестуваха иракчанин с голямо количество боеприпаси на летище Варна (Снимки) Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Сигнал за бомба затвори двата терминала на летище София
Тагове
туристи полет летище
Коментари

Още от последните новини