Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии

Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии - E-Burgas.com
Популацията на адакс е критично застрашена в световен мащаб

Въпреки наличието на антилопата адакс, най-новият обитател Рафаело предизвика истински фурор в ZOO Burgas

Изключително рядък шанс се е усмихнал на бургазлии, които имат възможност да видят на живо едно от най-ценните и редки създания на природата. Tова е конската антилопа адакс, чиито вид в световен мащаб се състои от неповече от 200 бройки и популацията им е критично застрашена.

Едно от тези животни е горд обитател на ZOO Burgas и за него, както и за всички останали видове там, ежедневно се полагат изключителни грижи. Естественият хабитат на антилопата е пустинята Сахара, като суровите условия в пустинята, са я направили силна и издръжлива. Днес видът е изчезнал напълно от редица държави, в които преди се е срещал.

Въпреки рядката находка обаче, през последната седмица, един друг новодомец в зоопарка, предизвика истински фурор. Стотици бургазлии се снимаха с африканската костенурка Рафаело, която въпреки „крехката“ си 15-годишна възраст вече тежи около 50 кг. Собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов я притежава отскоро и споделя, че видът и достига продължителност на живота около 100 години.

От няколко седмици пък семейството на сърничките се е увеличило с ново малко, което вече се разхожда на открито около родителите си и радва посетителите.

Свързани статии
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки) Малки каракалчета събират погледите на посетителите в Зоопарк Бургас (снимки) Бургаските Цезар и Клеопатра си имат три каракалчета (Снимки) Посетителите на Зоопарк Бургас ще видят уникална колекция от яйца (Снимки) Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Емилия Тончева: Айтоският зоопарк може да се превърне в биопарк, уникален у нас
Тагове
зоо зоо бургас костенурка антилопа животни зоопарк Кръстьо Дъбов
Коментари

Още от последните новини

Светът
Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии - E-Burgas.com

Африка