Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата

Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата - E-Burgas.com
Птиците са с увредени крила след сблъсък с жици високо напрежение

Птиците ще се нуждаят от 15 кг. риба на ден, търсят се дарители и осиновители

Четири пеликана, които не могат да бъдат върнати отново в природата, намериха своя дом  Зоопарк Бургас.

Първите две птици от вида къдроглав пеликан, вече пристигнаха и плуват в езерцето на зоопарка. Те са едни от най-едрите летящи птици на Земята и попадат в червения списък на световнозастрашените видове.  Изпратени са от природозащитна организация, която е избрала зоопарка като най-подходящото място, където те да бъдат приютени. 

Птиците са с увредени крила след сблъсък с жици високо напрежение. В зоопарка скоро ще бъдат настанени и два розови пеликана, които в момента са на лечение.  Спасените пернати ще се нуждаят от 15 кг. риба на ден, а от Зоопарк Бургас ще търсят помощ от дарители и осиновители за изхранването им. 

Междувременно в Зоопарк Бургас пристигнаха и двойка маймуни от вида “Мона”. Африканската порода маймуни се отличават със специфичната си пъстра окраска. Те са и едни от приматите с най-напреднала форма на комуникация. Зоопаркът стана постоянен дом и на още една млада двойка екзотични маймуни от породата “Зелена морска котка”.

Родиха се и първите бебета от рядката порода “Катерица на Превост”. Естественото местообитание на топлолюбивия вид катерица са гористите местности и долини в райони с тропически климат. Това е отличен показател, че създадените условия са близки до естествената им среда. 

Галерия
Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие
Тагове
Зоопарк Бургас екология пеликани животни птици
Коментари