Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата

Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата - E-Burgas.com
Птиците са с увредени крила след сблъсък с жици високо напрежение

Птиците ще се нуждаят от 15 кг. риба на ден, търсят се дарители и осиновители

Четири пеликана, които не могат да бъдат върнати отново в природата, намериха своя дом  Зоопарк Бургас.

Първите две птици от вида къдроглав пеликан, вече пристигнаха и плуват в езерцето на зоопарка. Те са едни от най-едрите летящи птици на Земята и попадат в червения списък на световнозастрашените видове.  Изпратени са от природозащитна организация, която е избрала зоопарка като най-подходящото място, където те да бъдат приютени. 

Птиците са с увредени крила след сблъсък с жици високо напрежение. В зоопарка скоро ще бъдат настанени и два розови пеликана, които в момента са на лечение.  Спасените пернати ще се нуждаят от 15 кг. риба на ден, а от Зоопарк Бургас ще търсят помощ от дарители и осиновители за изхранването им. 

Междувременно в Зоопарк Бургас пристигнаха и двойка маймуни от вида “Мона”. Африканската порода маймуни се отличават със специфичната си пъстра окраска. Те са и едни от приматите с най-напреднала форма на комуникация. Зоопаркът стана постоянен дом и на още една млада двойка екзотични маймуни от породата “Зелена морска котка”.

Родиха се и първите бебета от рядката порода “Катерица на Превост”. Естественото местообитание на топлолюбивия вид катерица са гористите местности и долини в райони с тропически климат. Това е отличен показател, че създадените условия са близки до естествената им среда. 

Галерия
Свързани статии
Творецът Божана Славкова: "Прегърната природа" е изкуство, което отива при публиката си, а не обратното Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Aрт инсталацията "Прегърната природа" облече дърветата в Морската градина Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? ВХТИ създава платформа за екологична информация Погледнете нагоре! Необичаен прелет на блестящи ибиси над Бургас Популацията на царски орел в Странджа и Сакар достигна рекордните 41 двойки Хора с добри сърца спасиха млад царски орел край Карнобат Деца събраха над 840 литра пластмасови отпадъци от плажа в Сарафово Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии
Тагове
Зоопарк Бургас екология пеликани животни птици
Коментари

Още от последните новини