„За" или „против" пиротехниката на Нова година

„За

Темата с пиротехниката на Нова година е засягана през годините. Това обаче е първата година, в която има както медиен, така и обществен интерес. Това заяви д-р Надежда Мечева, която е ръководител на Клиниката за бездомни животни към Фондация „Четири лапи". Много граждани подкрепиха кампанията на Фондация „Четири лапи”. Целим да информираме гражданите какво причиняват пиротехническите средства на домашните животни, каза още тя.

Домашните животни са доста чувствителни и това е доста стресиращо за тях. За тях светлините и шумът могат да доведат до редица тежки заболявания. Трябва да сме внимателни в използването на пиротехнически средства и ако имаме домашно животно трябва да подпомогнем преживяването му на този момент, добави д-р Мечева.

У нас пиротехниката се продава от лицензирани магазини. Това са предимно магазините за продажба на оръжие, техните собственици в голямата си част са ловджии, които са собственици на кучета – т.е. те имат отношение към животните, коментира Тодор Попов, който е вносител на фойерверки. У нас имаме наложени традиции. Гърмят се фойерверки и това е част от забавлението на хората, смята още той.

Източник: cross.bg

Свързани статии
Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга Едмонд Назарян е Спортист на годината в Бургас
Тагове
заря пиротехника
Коментари

Още от последните новини