Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница

Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница - E-Burgas.com

Над 47 000 чужди граждани са опитали да влязат незаконно в страна. Задържани са на път 1241 лица, което е два пъти, спрямо предходната година. Най-натоварено остава положението на българо-турската граница, където са опитали да влязат в страната над 33 000 чужди граждани.Това е увеличение 4 пъти спрямо миналата година".
 
Това заяви на брифинг заместник-директорът на главна дирекция “Гранична полиция" Светослав Манолов, цитиран от NOVA.

Той посочи, че на границата са командировани 270 служители от други структури, както и над 100 служители от Областните дирекции. 174 лица са привлечени под наказателна отговорност. 

Манолов разказа и за един характерен случай. "Това е една съвместна операция с ДАНС. Служителите са задържали едно лице край Тополовград. Оказва се, че това е белгийски гражданин, съпричастен към терористична дейност. За него има европейска заповед за арест в Белгия. Колегите свършиха чудесна работа", посочи той.


 

Свързани статии
И армията се включва в охраната на границата с Турция Бургаската прокуратура погна кмет за трафик на сирийци Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна
Тагове
бежанци граница
Коментари

Още от последните новини