Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница

Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница - E-Burgas.com

Над 47 000 чужди граждани са опитали да влязат незаконно в страна. Задържани са на път 1241 лица, което е два пъти, спрямо предходната година. Най-натоварено остава положението на българо-турската граница, където са опитали да влязат в страната над 33 000 чужди граждани.Това е увеличение 4 пъти спрямо миналата година".
 
Това заяви на брифинг заместник-директорът на главна дирекция “Гранична полиция" Светослав Манолов, цитиран от NOVA.

Той посочи, че на границата са командировани 270 служители от други структури, както и над 100 служители от Областните дирекции. 174 лица са привлечени под наказателна отговорност. 

Манолов разказа и за един характерен случай. "Това е една съвместна операция с ДАНС. Служителите са задържали едно лице край Тополовград. Оказва се, че това е белгийски гражданин, съпричастен към терористична дейност. За него има европейска заповед за арест в Белгия. Колегите свършиха чудесна работа", посочи той.


 

Свързани статии
Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Достатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у нас Шефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставка България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието Над 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбина Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия
Тагове
бежанци граница
Коментари

Още от последните новини