Разширяват системата за комуникация по границата с Турция

Разширяват системата за комуникация по границата с Турция - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Каналджиите на мигранти стават все по-изобретатели. Поредният фрапиращ случай е от вчера. Мигранти бяха заловени преоблечени като медици и пациенти в линейка в Бургаско. Линейката е била оборудвана с медицинска техника и е имала син буркан. Целта е била да се преодолее един от контролните пунктове на входа на Бургас.

Министерският съвет прие нов план за управление на границата, показа bTV. Това включва и разширяване на системата за радиокомуникация ТЕТРА. До края на 2023 г. се очаква да бъдат доставени 17 000 радиотерминали - специални устройства, с които всички служители по границата ще могат да комуникират по-лесно помежду си.

„Като краен резултат от реализацията на този проект, поне 90% ще бъде покритието на радиотерминалите и преносимите устройства, с които всички служители на МВР ще разполагат", обясни Росица Димитрова, началник на ГД „Гранична полиция".

„Необходимостта от това покритие е важна за нас, защото това ще означава своевременна информация, до която ще достигат всички колеги, които са в този момент на работа, а съответните ръководители ще могат да взимат най-правилните актуални решения", добави тя.

Обхват по границата с Турция има и сега, но не и на труднодостъпните места.

„Прави се ревизия на абсолютно целия обхват на тази телекомуникационна мрежа, като там, където няма такъв или не е достатъчно добър, проектът за ТЕТРА ще осигури. Крайният срок е 2024 г.", уточни зам.-министърът на вътрешните работи Моника Бийчър.

Свързани статии
Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Ремонтират горските пътища около границата с Турция Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите
Тагове
граница
Коментари

Още от последните новини