Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си

Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер ще провери на място как се пазят българските граници. Той идва у нас по покана на президента Румен Радев в опит да бъде променена австрийската позиция срещу разширяването на Шенген с България и Румъния.

Във фокуса на визитата са мерките за охраната на границата ни с Турция и борбата с нелегалната миграция.

През декември Австрия гласува против присъединяването на България и Румъния към Шенген с мотива, че премахването на граничния контрол с двете страни ще увеличи мигрантския натиск. 

Срещу присъединяването на България резерви има и Нидерландия, за това на дневен ред излезе и възможността за разделянето на двете балкански страни по пътя им към зоната за свободно пътуване.

Нехамер пристига у нас заедно с австрийския вътрешен министър Герхард Карнер. Те ще посетят дирекцията на “Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница. 

България и Румъния се надяват на положително решение през октомври. В Австрия партиите не са на едно мнение за недопускането на двете страни, а предстоят и избори.

Източник: Mediapool.bg

Свързани статии
Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Ремонтират горските пътища около границата с Турция Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите
Тагове
граница ограда
Коментари

Още от последните новини