Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки

Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки - E-Burgas.com

В края на месец май изтича срокът, в които жителите на „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и Районен център в „Меден рудник“ имат възможност да кандидатстват за подмяна на старите си печки на дърва с нови уреди.

Заявления за участие в програмата се приемат в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекс „Меден рудник“ всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа, както и в обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. Срокът за кандидатстване е до 31 май.

Чрез изпълнението на проекта Община Бургас предоставя възможност на 2280 домакинства да си осигурят по-голям комфорт в домовете. Срещу старите печки те може да получат топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Бургас редом до Пловдив, София и Русе с най-мръсен въздух Ето го новия парк в "Меден рудник" Опасно замърсяване на въздуха над цялата страна Подменят старите печки с нови еко уреди на още семейства в Бургас И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Активисти от 10 града искат решения срещу мръсния въздух
Тагове
печки програма мръсен въздух долно езерово меден рудник
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки - E-Burgas.com

Регата 24 Май