Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки

Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки - E-Burgas.com

В края на месец май изтича срокът, в които жителите на „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и Районен център в „Меден рудник“ имат възможност да кандидатстват за подмяна на старите си печки на дърва с нови уреди.

Заявления за участие в програмата се приемат в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекс „Меден рудник“ всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа, както и в обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. Срокът за кандидатстване е до 31 май.

Чрез изпълнението на проекта Община Бургас предоставя възможност на 2280 домакинства да си осигурят по-голям комфорт в домовете. Срещу старите печки те може да получат топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Бургас редом до Пловдив, София и Русе с най-мръсен въздух Ето го новия парк в "Меден рудник" Опасно замърсяване на въздуха над цялата страна Подменят старите печки с нови еко уреди на още семейства в Бургас И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Активисти от 10 града искат решения срещу мръсния въздух
Тагове
печки програма мръсен въздух долно езерово меден рудник
Коментари

Още от последните новини