Младите цветари от Бургас отново сред победителите в Националното състезание по озеленяване

Младите цветари от Бургас отново сред победителите в Националното състезание по озеленяване - E-Burgas.com

Отборът на ПГСАГ „Кольо Фичето" – Бургас спази дългогодишната традиция и отново е сред победителите в Националното състезание по озеленяване и цветарство, на което тази година бе и домакин. Ученичките от 11е – специалност „Парково строителство" – Кристиана Мечева, Росица Йорданова и Емануела Георгиева, под ръководството на л.арх. Емилия Праматарова спечелиха отборно трето място в конкуренция с 11 други отбора.

Домакинството на Бургас бе високо оценено от всички участници и гости, които поднесоха специални благодарности на ръководството и екипа на Строителния и Община Бургас за прекрасната организация и великолепното преживяване в красивия Бургас. Организаторите благодарят и на основния спонсор – „Бургасцвет 90 – В.Танев", който предостави всички цветя за провеждането на състезанието.

Второто отборно място зае Строителната гимназия „Христо Ботев" – София в състав Георги Карастоянов, Гергана Александрова, Йована Петрова, а първо – ПГСАГ „арх. Камен Петков" – Пловдив – Емилия Кокова, Румяна Мирчева, Александър Виделов.

Отборното класиране е за постигнат най-добър резултат общо в четирите дисциплини – „Бутиков букет", „Букет микс", „Аранжиране на кошница", „Бижу от цветя". Всяка от дисциплините също има своите победители:

Бутиков букет – ПЗГ „Добруджа" – Силистра – Йоана Бачкова, Христо Христов, Симеон Бобчев

Букет микс – ПГАТ „Цанко Церковски" – Павликени – Валентина Великова, Джорджа Романо, Александра Живкова

Аранжиране на кошница – ПГДС „Цар Иван Асен II" – Хасково – Мила Милушева, Дуйгу Ахат, Снежана Кашева

Бижу от цветя – ПГСАГ „Ангел Попов" – Велико Търново – Памела Караиванова, Милица Генова, калояна Тоскова

Журито присъди и специална награда за иновативност и използване на рециклирани материали в аранжировката. То бе най-впечатлено от идеята на отбора ПГАТ „Цанко Церковски" – Павликени.

За първи път в България в национално състезание участват отбори на деца със СОП – 6 отбора. Заслугата за въвеждането на категорията за тези специални деца е на образователния експерт от МОН Маргарита Гатева, която се е борила за това 15 години. Радостта на тези участници бе несравнима, всички получиха медали и грамоти за своето представяне.

Галерия
Свързани статии
Прегледаха близо 2800 бургаски ученици за гръбначни изкривявания и затлъстяване Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Над 17 хил. ученици и учители отиват на безплатно море Бургаски ученици са вицешампиони на националните параолимпийски игри Български ученици от Братислава са на гости в Бургас, посещават забележителности Кметът награди над 300 ученици, които помагаха на европейското по ушу Организират безплатни консултации за ученици след 12 клас Открит урок по право получиха възпитаниците от Немската езикова гимназия Ученици от СУ "Любен Каравелов" за пореден път прославиха Несебър Кметът събра цял випуск първолаци: Слушайте учителите, по-важни са от политиците
Тагове
ученици
Коментари

Още от последните новини