Млади бургазлии с идея за терена под стария кожен диспансер (Снимки)

Млади бургазлии с идея за терена под стария кожен диспансер (Снимки) - E-Burgas.com

Наскоро кметът Димитър Николов предложи старите бараки на кожния диспансер в Бургас да бъдат съборени, а на тяхно място да се изгради малък обществен парк. Местният парламент също подкрепи тази инициатива, така че нейното осъществяване е въпрос на време и средства. Но преди това трябва да се изчака промяна в статута на терена, който е предвиден за здравеопазване. Това вече е поискано от ресорното министерство и се очаква неговото решение. А иначе Кожният диспансер вече се премести на по-добро място и имотът от малко над 2 декара в центъра на града стои неизползваем.

Междувременно, докато текат необходимите предварителни процедури, двама млади бургазлии изготвиха атрактивен идеен проект за благоустрояването на това място. Те са Александър Желязков – студент по архитектура в Дъблин, и Мария Русева, която също учи архитектура, но в Париж. Това лято те караха стаж по специалността си в Община Бургас и получиха свободата и поощрението да развихрят своето въображение.

„Благодаря на Мария и Александър за енергията, с която се включиха в работата на администрацията. Желая им успешно завършване и през следващите години да виждаме реализирани на практика техни големи проекти у нас и по света! Нека успешно защитават високата репутация на бургаската школа в архитектурата!“, каза кметът Димитър Николов.

Както споменахме, проектът на Мария и Александър е идеен. Ако Министерство на здравеопазването одобри промяната в статута на терена, Община Бургас ще може догодина да заложи средства за изготвяне на същински технически проект за благоустрояване, който да даде подобни или съвсем други параметри, стойност за изпълнение, след това да се осигурят парите за строително-монтажни дейности и да стартира тяхното изпълнение.

Галерия
Свързани статии
"A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Община Бургас с най-много одобрени социални проекти 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Шест институции от Бургас ще реализират проекти към Министерството на културата Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки) Експерти обсъдиха в Бургас проект за адаптация към климатичните промени БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море
Тагове
проект инфраструктура кожен диспансер
Коментари