"Меден рудник" ще продължи да се развива - с общежития и спортни комплекси

Развитието на най-големия бургаски комплекс ще бъде сред приоритетните цели на общината и през настоящата година. През последния управленски мандат "Меден рудник" активно промени облика си, а голяма част от средствата на Бюджет 2021 са заложени именно за доразвиване на комплекса. 

По програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" ще бъдат обновени много междублокови пространства, а в едно от най-емблематичните места в комплекса, по-познато като "Битака" ще се превърне в нов парк и спортен комплекс.  Първият етап ще бъде изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала, а общата площ на комплекса ще е 16 декара.

По време на вчерашното представяне на новия бюджет кметът Димитър Николов заяви, че не са забравени и обещаните Социални жилища за студенти. Те ще са напълно готови и обзаведени до края на 2021. Сградата разполага с 47 апартамента, като жилищата ще се отдават приоритетно на семейства с висше образование. "Заявления ще могат да се подават след като сградата получи АКТ 16", напомни бургаският кмет.

Зоните "Г" и "Б" в "Меден рудник" ще се сдобият съответно с нови спортни игрища и площадки.

Предвидени са и изграждането на нови улици и паркоместа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани статии
Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Ето го новия парк в "Меден рудник" Четири пожарни продължават гасенето на склада в "Меден рудник" РИОСВ уверили кмета, че показателите на въздуха след пожара били в норма Десетки семейства в "Меден рудник" със сметки за ток над 500 лв Започна приемът на документи за настаняване в студентския блок в "Меден рудник", ето условията Облагородиха пространството край бл. 131 в "Меден рудник" (Снимки) Девойка от "Меден рудник" открадна дебитната карта от дома си и я даде на гаджето си Затварят частично улица в "Меден рудник" заради ремонт Отлагат празника на "Меден рудник"
Тагове
меден рудник
Коментари

Още от последните новини