"Меден рудник" ще продължи да се развива - с общежития и спортни комплекси

Развитието на най-големия бургаски комплекс ще бъде сред приоритетните цели на общината и през настоящата година. През последния управленски мандат "Меден рудник" активно промени облика си, а голяма част от средствата на Бюджет 2021 са заложени именно за доразвиване на комплекса. 

По програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" ще бъдат обновени много междублокови пространства, а в едно от най-емблематичните места в комплекса, по-познато като "Битака" ще се превърне в нов парк и спортен комплекс.  Първият етап ще бъде изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала, а общата площ на комплекса ще е 16 декара.

По време на вчерашното представяне на новия бюджет кметът Димитър Николов заяви, че не са забравени и обещаните Социални жилища за студенти. Те ще са напълно готови и обзаведени до края на 2021. Сградата разполага с 47 апартамента, като жилищата ще се отдават приоритетно на семейства с висше образование. "Заявления ще могат да се подават след като сградата получи АКТ 16", напомни бургаският кмет.

Зоните "Г" и "Б" в "Меден рудник" ще се сдобият съответно с нови спортни игрища и площадки.

Предвидени са и изграждането на нови улици и паркоместа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани статии
Десетки семейства в "Меден рудник" със сметки за ток над 500 лв Започна приемът на документи за настаняване в студентския блок в "Меден рудник", ето условията Облагородиха пространството край бл. 131 в "Меден рудник" (Снимки) Девойка от "Меден рудник" открадна дебитната карта от дома си и я даде на гаджето си Затварят частично улица в "Меден рудник" заради ремонт Отлагат празника на "Меден рудник" Манастирът край "Меден рудник" отваря врати на Богородица Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Предстоят мащабни ВиК инвестиции в Меден рудник и Върли бряг Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник"
Тагове
меден рудник
Коментари

Още от последните новини