"Меден рудник" ще продължи да се развива - с общежития и спортни комплекси

Развитието на най-големия бургаски комплекс ще бъде сред приоритетните цели на общината и през настоящата година. През последния управленски мандат "Меден рудник" активно промени облика си, а голяма част от средствата на Бюджет 2021 са заложени именно за доразвиване на комплекса. 

По програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" ще бъдат обновени много междублокови пространства, а в едно от най-емблематичните места в комплекса, по-познато като "Битака" ще се превърне в нов парк и спортен комплекс.  Първият етап ще бъде изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала, а общата площ на комплекса ще е 16 декара.

По време на вчерашното представяне на новия бюджет кметът Димитър Николов заяви, че не са забравени и обещаните Социални жилища за студенти. Те ще са напълно готови и обзаведени до края на 2021. Сградата разполага с 47 апартамента, като жилищата ще се отдават приоритетно на семейства с висше образование. "Заявления ще могат да се подават след като сградата получи АКТ 16", напомни бургаският кмет.

Зоните "Г" и "Б" в "Меден рудник" ще се сдобият съответно с нови спортни игрища и площадки.

Предвидени са и изграждането на нови улици и паркоместа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани статии
Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Предстоят мащабни ВиК инвестиции в Меден рудник и Върли бряг Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник" Облагородяват отдавна забравен район в ж.к. "Меден рудник" Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник" "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей Меден рудник чуква един век, търсят снимки за изложба Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Нови барбекюта ще изкарват бургазлии сред природата (Снимки) Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки)
Тагове
меден рудник
Коментари

Още от последните новини