Конспирации и в Бургас: Зоват за забрана на 5G, атакувало плодовитостта, ДНК-то и мозъците ни

Конспирации и в Бургас: Зоват за забрана на 5G, атакувало плодовитостта, ДНК-то и мозъците ни - E-Burgas.com

В позицията на СЗО пише, че множество изследвания не са открили негативен ефект от безжичните технологии върху човешкото здраве

Позабравената в последните месеци тема 5G, която беше широко дискутирана през 2020 година, отново стана актуална и то в Бургас. 

От гражданска инициатива „Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно“ са изпратили писмо до Общински съвет - Бургас, с което зоват технологията да бъде забранена на територията на общината. Писмото е от цели 12 страници и в него са изброени мотивите на гражданската инициатива против 5G мрежата.

Те се позовават на Фейсбук групата „Спиране на 5G в България“ с над 77 хил. души, които били  "осведомени по същество относно рисковете за здравето от 5G".

Цитирано е още писмо на проф. Мартин Пол до Европейската комисия относно предстоящото въвеждане на 5G технологията. В него са изброени 8 различни патофизиологични ефекта, които 5G причинява върху живите организми. Според професора вреда има върху нервната система и мозъците, хормоналната система, ДНК-то, плодовитостта, а също така причинява и рак. 

В писмото са цитирани и други петиции към ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и чужди правителства.

В същото време от Световната здравна организация заявяват,

че множество изследвания не са открили негативен ефект от безжичните технологии върху човешкото здраве. Позицията на СЗО беше потвърдена и от Международния комитет за защита от нейонизиращи лъчения (МКЗНЛ), който наскоро обнови препоръчителните си лимити в съответствие с 5G.

"Нагряването на тъканите е основният механизъм на взаимодействие между радиочестотните полета и човешкото тяло. Нивата на радиочестотна експозиция от съвременните технологии водят до незначително повишаване на температурата в човешкото тяло.

С увеличаването на честотата има по-малко проникване в телесните тъкани и усвояването на енергията става по-ограничено до повърхността на тялото (кожата и окото). При условие че общата експозиция остава под международните насоки, не се очакват последствия за общественото здраве" пише още в позицията на СЗО по темата. 

В момента две международни организации изготвят насоки за експозиция на електромагнитни полета. Понастоящем много страни се придържат към насоките, препоръчани от Международната комисия за защита от нейонизиращо лъчение и
Институтът на инженерите по електротехника и електроника, чрез Международния комитет по електромагнитна безопасност. Тези насоки не са специфични за технологията. Те покриват радиочестотите до 300 GHz, включително обсъжданите честоти за 5G.

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Конспирации и в Бургас: Зоват за забрана на 5G, атакувало плодовитостта, ДНК-то и мозъците ни - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Конспирации и в Бургас: Зоват за забрана на 5G, атакувало плодовитостта, ДНК-то и мозъците ни - E-Burgas.com

Африка