Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео)

Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео) - E-Burgas.com

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници, коледари от СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие, зарадваха с гостуването си общинските съветници в Поморие. Те бяха посрещнати в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в началото на днешното, последно за годината редовно заседание на Общинския съвет.

Учениците пресъздадоха българската традиция на коледуването и по стар български обичай наричаха домакините с коледарски благослов за здраве, берекет, късмет и благополучие. От името на целия Общински съвет председателят Адам Адамов благодари за добрите думи и за празничното настроение, което внесоха в залата.

Малко преди това децата от ДГ „Веселушко“ – гр. Поморие посетиха кмета Иван Алексиев в сградата на Община Поморие. С песни, танци и стихотворения те пожелаха здраве и весело посрещане на Коледа и Нова година.

И както повелява традицията – всяко едно от децата получи от кмета подарък – празничен пакет с лакомства.

 

Свързани статии
Двама каланджии от Поморие чуха от съда най-тежката мярка Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване ВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обяд Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Новото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) Нов живот за бившата Ритуална зала в Поморие (Снимки)
Тагове
коледари поморие
Коментари

Още от последните новини