Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео)

Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео) - E-Burgas.com

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници, коледари от СУ „Иван Вазов“ – гр. Поморие, зарадваха с гостуването си общинските съветници в Поморие. Те бяха посрещнати в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ в началото на днешното, последно за годината редовно заседание на Общинския съвет.

Учениците пресъздадоха българската традиция на коледуването и по стар български обичай наричаха домакините с коледарски благослов за здраве, берекет, късмет и благополучие. От името на целия Общински съвет председателят Адам Адамов благодари за добрите думи и за празничното настроение, което внесоха в залата.

Малко преди това децата от ДГ „Веселушко“ – гр. Поморие посетиха кмета Иван Алексиев в сградата на Община Поморие. С песни, танци и стихотворения те пожелаха здраве и весело посрещане на Коледа и Нова година.

И както повелява традицията – всяко едно от децата получи от кмета подарък – празничен пакет с лакомства.

 

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
коледари поморие
Коментари

Още от последните новини