Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“

Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“ - E-Burgas.com

Тихомир Янакиев постави началото на 38-то издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. На тържественото откриване той подчерта, че през годините "Аполония" се е превърнала в културен еталон не само от местно, а и от национално значение.

"Това е изключително важно. И в тази връзка аз имам един скромен подарък за г-жа Маргарита Димитрова, която заедно с уважаемия проф. Димов, са доайените и стожерите на този фестивал, който всъщност представлява и кулминацията на летния културен календар на община Созопол", посочи кметът.

С почетен плакет за принос към културата на община Созопол той отличи директора на фестивала Маргарита Димитрова.

Грамота и плакет бяха поднесени и от министъра на туризма Илин Димитров. Той отличи фондация "Аполония" за цялостния й принос към културния туризъм и популяризирането на България като бранд.

Приветствие към всички присъстващи отправиха също министърът на културата проф. Минеков, както и Маргарита Димитрова.

На церемонията бе обявен и тазгодишният носител на престижната награда "Аполон Токсофорос", давана за значим принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. Тя ще бъде присъдена на музиканта Иво Папазов – Ибряма на 30 август на сцената на летния театър.

38-ото издание на Празниците на изкуствата започна с концерт на младите изпълнители от Детски духов оркестър „Junior Band“, с диригент Йордан Цветанов и ще продължи до 5 септември. В програмата за предстоящите дни са включени концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, както и майсторските класове за млади творци.

Свързани статии
Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Изграждат тротоари за 300 хил. лв. в Созопол (Снимки) Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца
Тагове
созопол аполония
Коментари

Още от последните новини