Кметът Димитър Николов: Постепенното отпадане на мерките, ще ни даде шанс за късен летен сезон

Кметът Димитър Николов: Постепенното отпадане на мерките, ще ни даде шанс за късен летен сезон - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

„Очакваме постепенно отпадане на тежките мерки и ограничения, което ще ни даде шанс за късен летен сезон. Вече сме подготвени, че това ще стане повече с автомобили. Разчитаме много на вътрешния пазар и на съседните държави - Румъния, Сърбия и Северна Македония”. Това каза в ефира на bTV кметът на Бургас Димитър Николов. Подготвят се и пакет
от мерки за реклама, промоции и презентации на туристическите услуги.

"Доволен съм от хората и им благодаря, че спазват изискванията. Хората проявяват самоконтрол, спазват отстояние, носят маски. Не се ползват детските площадки и спортните уреди", обясни Николов.

Най-вероятно другата седмица ще бъде пуснато пътническото корабче до остров Света Анастасия, който се води паркова зона. Музеят и ресторантът там няма да работят, а единствено хотелската част. "Спадът на приходите в общината през последните два месеца е 70 процента. Това е изключително тежка ситуация и затова сме спрели всички нежизненоважни разходи в града", каза още Димитър Николов.

До момента са направени 3500 PCR теста в най-уязвимите групи - социалните домове, домовете за възрастни и медицински лица. Организиран е социален патронаж и топъл обяд.

До момента има 47 случая на коронавирус в Бургас. Осем души са в инфекциозното отделение на многопрофилната болница в Бургас. Само един е на кислородотерапия. Няма хора в интензивно отделение и реанимация.

Свързани статии
Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Днес официално откриваме летния туристически сезон Ето кои песни ще чуем на "Бургас и морето 2022" Созопол открива сезона с концерт и огнено шоу Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник
Тагове
бургас коронавирус сезон димитър николов мерки
Коментари

Още от последните новини