Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието

Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието - E-Burgas.com
Архив

Правната парламентарна комисия ще изслуша главния прокурор Иван Гешев във връзка с внесения от него доклад от 63 страници за работата на държавното обвинение за първите осем месеци от мандата му, припомня Frognews.bg.

Освен статистика за разследвания и проверки, обвинени и осъдени лица, в доклада са описани шумните акции на държавното обвинение - от срещу наричаните от Гешев олигарси Васил Божков и братя Бобокови, през разследванията за тежки пътни инциденти, за строителството по Черноморието, незаконните сметища и водната криза, и се стигне до карантинните дела.

До доклада на Обвинител номер едно се стигна по настояване на опозиционната БСП. Депутатите й се активизираха след гражданските протести, последвали влизането на въоръжени лица от Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор, спец и военни обвинители в сградата на президентската администрация. Часове след акцията държаният глава поиска оставката на Иван Гешев. За нея настояват над три месеца и протестиращите. Поискаха я и от БСП, но и да го изслушат. Решението беше подкрепено от всички парламентарни групи.

Доколкото процедурата е безпрецедентна, детайлите по нея ще се уточняват в началото на заседанието на правната комисия в ранния следобед, но - по наша информация, депутатите първо ще чуят оценката на Гешев за първите осем месеца от мандата му, а после всяка парламентарна група ще има право на въпроси към него.

Свързани статии
Мария Маркова оглави Районната прокуратура в Бургас Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера
Тагове
гешев прокурор доклад алепу
Коментари

Още от последните новини