Иво Баев: Премахването на пейки е безумие, безобразие и беззаконие

Иво Баев: Премахването на пейки е безумие, безобразие и беззаконие - E-Burgas.com

Крайната мярка на общината раздели бургазлии на две

Против премахването на пейки от парковете в Бургас се обяви Иво Баев - общински съветник от "Демократична България" и председател на Комисията по правни въпроси към Общински съвет. Той публикува обръщение във Фейсбук, в което определи мярката на безумие, безобразие и беззаконие.

Публикуваме цялото мнениетна Иво Баев без редакторска намеса. 

"Премахването на пейките от парка на Бургас е пълно безумие, безобразие и беззаконие! Паркът не е частен, а обществен! И се чудя на колеги, като Дракалиев, които даже се хвалят с това. Това не е ‘прекалена мярка’, това е превратно тълкуване на закона, самоуправство и безобразие! НЕ СЪМ ЧАСТ от подобни противозаконни действия. В качеството ми на общински съветник СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ от тази простотия.

От всички паркове и градинки ли ще махнете пейките! Опасно е властта да се увлича в безумни идеи на хора, изживяващи се като феодали. Безкрайно съм изненадан, че нашия кмет, който досега в кризисната ситуация показва изключително адекватни действия, се е увлякъл в малоумните идеи на хора, които са роби на болното си его."

В задочния спор се включи и общинския съветник Георги Дракалиев, който уточни, че премахването на пейките се извършва безплатно, а те дори ще бъдат поправени и лакирани.

Крайната мярка на община Бургас като цяло раздели бургазлии на две. По-голямата част е съгласна с решението на общината, тъй като в момента все още се забелязва струпване на хора в парковете и градинките. Други обаче смятат, че премахването е незаконно и ограничав твърде много правата на хората. 

Свързани статии
Защо са занемарени гробищата в Бургас? Осем души се грижат за 250 хил. гробни места Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията Иво Баев: Срам ме е, че съм юрист в държава с такъв правосъден министър Общински съвет с мести в зала "Бойчо Брънзов", съветниците ще спазват дистанция
Тагове
Иво Баев Общински съвет - Бургас
Коментари

Още от последните новини