Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията

Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията - E-Burgas.com

"Демократична България" удвоила своя резултат заради позицията си за Росенец

Общинският съветник от "Демократична България" и председател на правната комисия към местния парламент се е отклонил от националната политическа линия на коалицията. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов днес в Бургас. Думите му са по повод позицията на Баев, който подкрепи докладната на ГЕРБ за пътя в Росенец.

"Вчера видяхте, че излезе проучване от "Алфа Рисърч", която показва, че "Демократична България" е удвоила своята подкрепа. Това е пряк резултат от събитията на Росенец, защото те показаха, че ние сме влезли в синхрон с обществените очаквания. Ние имаме една политическа линия, която обективно е печеливша и за първи път от много време в център дясното има сигнали, че ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия парламент.

Ако искаме да бъдем такъв фактор и да отстояваме своите каузи, ние трябва да можем да предложим на гражданите яснота, че сме отбор, който може да следва политическа линия. Когато ти се откланяш от национална, подкрепена от хората политическа линия, почваш да даваш интервюта и те започнат да се използват като Карадайъ, като правен аргумент - за мен това поставя въпроса за политическото доверие" заяви Иванов.

Той обаче отказа да заяви, дали сваля доверието си от Иво Баев, като заяви, че това е вътрешнокоалиционен въпрос, който ще се решава от колегите му от ДСБ.  

Свързани статии
Електоратът на "Демократична България" отново с най-висок образователен статус ДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от Бургас Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Плажуващи пред сарая оставиха баница за Доган Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео) Официално: Рибарското селище остава без канализация ГЕРБ-Бургас: Лъжа е, че улицата в Росенец води до плажа - отвежда до частния имот И Валери Симеонов подхвана Доган: Ще съборим вълнолома му и незаконните му постройки
Тагове
Христо Иванов Иво Баев Росенец ДСБ Демократична България
Коментари

Още от последните новини