Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията

Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията - E-Burgas.com

"Демократична България" удвоила своя резултат заради позицията си за Росенец

Общинският съветник от "Демократична България" и председател на правната комисия към местния парламент се е отклонил от националната политическа линия на коалицията. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов днес в Бургас. Думите му са по повод позицията на Баев, който подкрепи докладната на ГЕРБ за пътя в Росенец.

"Вчера видяхте, че излезе проучване от "Алфа Рисърч", която показва, че "Демократична България" е удвоила своята подкрепа. Това е пряк резултат от събитията на Росенец, защото те показаха, че ние сме влезли в синхрон с обществените очаквания. Ние имаме една политическа линия, която обективно е печеливша и за първи път от много време в център дясното има сигнали, че ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия парламент.

Ако искаме да бъдем такъв фактор и да отстояваме своите каузи, ние трябва да можем да предложим на гражданите яснота, че сме отбор, който може да следва политическа линия. Когато ти се откланяш от национална, подкрепена от хората политическа линия, почваш да даваш интервюта и те започнат да се използват като Карадайъ, като правен аргумент - за мен това поставя въпроса за политическото доверие" заяви Иванов.

Той обаче отказа да заяви, дали сваля доверието си от Иво Баев, като заяви, че това е вътрешнокоалиционен въпрос, който ще се решава от колегите му от ДСБ.  

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Ивайло Мирчев също хвърли оставка Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България"
Тагове
Христо Иванов Иво Баев Росенец ДСБ Демократична България
Коментари