Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията

Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията - E-Burgas.com

"Демократична България" удвоила своя резултат заради позицията си за Росенец

Общинският съветник от "Демократична България" и председател на правната комисия към местния парламент се е отклонил от националната политическа линия на коалицията. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов днес в Бургас. Думите му са по повод позицията на Баев, който подкрепи докладната на ГЕРБ за пътя в Росенец.

"Вчера видяхте, че излезе проучване от "Алфа Рисърч", която показва, че "Демократична България" е удвоила своята подкрепа. Това е пряк резултат от събитията на Росенец, защото те показаха, че ние сме влезли в синхрон с обществените очаквания. Ние имаме една политическа линия, която обективно е печеливша и за първи път от много време в център дясното има сигнали, че ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия парламент.

Ако искаме да бъдем такъв фактор и да отстояваме своите каузи, ние трябва да можем да предложим на гражданите яснота, че сме отбор, който може да следва политическа линия. Когато ти се откланяш от национална, подкрепена от хората политическа линия, почваш да даваш интервюта и те започнат да се използват като Карадайъ, като правен аргумент - за мен това поставя въпроса за политическото доверие" заяви Иванов.

Той обаче отказа да заяви, дали сваля доверието си от Иво Баев, като заяви, че това е вътрешнокоалиционен въпрос, който ще се решава от колегите му от ДСБ.  

Свързани статии
Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН „Демократична България” ще участва в срещата с „Има такъв народ”
Тагове
Христо Иванов Иво Баев Росенец ДСБ Демократична България
Коментари

Още от последните новини