Хотели и ресторанти свалят цените през септември

Хотели и ресторанти свалят цените през септември  - E-Burgas.com

Сезонните намаления по морето започват. В голяма част от хотелите цените паднаха още в края на август. Някои ресторанти също намалиха цените дори наполовина, съобщава Канал 3.

Голяма част от хотелите в Слънчев бряг и Несебър ще работят почти до края на месец септември, а някои дори до октомври след като Израел отвори своите граници. Намаленията за нощувки са от 20% до 50% , важат и за малките еднофамилни хотелчета на юг от Бургас.

От бранша са категорични, че септември не е за по-бедните туристи, а за тези които търсят спокойствие и нямат ангажименти с ученици. Туристи пристигат и заради старта на фестивал Аполония в Созопол, рибния фест в Царево и други интересни събития в края на сезона.

Повечето концесионери на плажове редуцираха броя на спасителите по пясъчните ивици, но гарантират морски гардове до края на септември. А може дори и през октомври, ако има туристи. 

В Бургас, където хотелите и ресторантите работят целогодишно, очакват възрастни двойки от чужбина. А през уикендите и посещения от турски семейства след отваряне на границата с южната ни съседка.

Свързани статии
Вкусът на Черноморието: Най-предпочитаните ресторанти в Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм хотели ресторанти
Коментари

Още от последните новини