Хотели и ресторанти свалят цените през септември

Хотели и ресторанти свалят цените през септември - E-Burgas.com

Сезонните намаления по морето започват. В голяма част от хотелите цените паднаха още в края на август. Някои ресторанти също намалиха цените дори наполовина, съобщава Канал 3.

Голяма част от хотелите в Слънчев бряг и Несебър ще работят почти до края на месец септември, а някои дори до октомври след като Израел отвори своите граници. Намаленията за нощувки са от 20% до 50% , важат и за малките еднофамилни хотелчета на юг от Бургас.

От бранша са категорични, че септември не е за по-бедните туристи, а за тези които търсят спокойствие и нямат ангажименти с ученици. Туристи пристигат и заради старта на фестивал Аполония в Созопол, рибния фест в Царево и други интересни събития в края на сезона.

Повечето концесионери на плажове редуцираха броя на спасителите по пясъчните ивици, но гарантират морски гардове до края на септември. А може дори и през октомври, ако има туристи. 

В Бургас, където хотелите и ресторантите работят целогодишно, очакват възрастни двойки от чужбина. А през уикендите и посещения от турски семейства след отваряне на границата с южната ни съседка.

Свързани статии
Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юлиРаботещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85%Марияна Николова: Изготвяме 20 рекламни клипа за малко познати у нас местаМарияна Николова от Равда: Да запазим българските туристи да почиват тук!Експерти предупреждават: Масовият туризъм на Седемте рилски езера съсипва природатаМарияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успехВицепремиерът Марияна Николова: Расте делът на поклонническия туризъмНовото вице: Хотелите по морето спазват меркитеТуристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до моментаПравителството отпуска 10 млн. евро за туроператорите
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм хотели ресторанти
Коментари

Още от последните новини