Волен: Костадин не е новият Волен!

Волен: Костадин не е новият Волен! - E-Burgas.com

"Не, не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира "Да живее България!"" заяви лидерът на "Атака"

Костадин не е новият Волен, защото Волен днес щеше да бъде на площада. Това заяви самият Волен Сидеров в прессъобщение, което бе разпратено от пресцентъра на "Атака" до медиите. В него той обвинява лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, че не е застанал редом до своите симпатизанти на днешния протест пред парламента. 

Сидеров също така иронизира обещанието за 50 хиляди протестиращи, като според него на площада днес са се сбрали едва 2000 души. 

Публикуваме цялото му писмо без редакторска намеса:

Голям напън беше последните два месеца - проглушиха ушите на българите, как на 12 януари щели да дойдат 50 хиляди и да влязат в Народното събрание, ако не падне зеленият сертификат.

Нито падна зеленият сертификат, напротив, гласуваха да е задължителен за всички, които влизат в Парламента, а от обещаните 50 000, на площада видяхме около 2000. Но най-важното е, че там не видяхме Костадин Костадинов, когото през последните месеци го наричат новия "Новият Волен". С две думи - водач на народа, какъвто не са виждали досега, - така поне прочетох в социалните мрежи. Даже с Ботев и Левски го сравняват. За Левски и Ботев не мога да говоря, те са национални герои. За Волен - мога. Защото, това съм аз. С 20-30 годишен стаж в обществената работа и с толкова много сблъсъци с властта, която и да е тя, за които не могат да сънуват хората от поколението на Костадин.

Той е по-млад от мен и съм му давал съвети . Не се вслуша в тях. Негова работа. Само че лидерството означава смелост.

Аз не бих си останал в къщи, ако съм свикал хора на площада, защото съм "карантиниран". Щях да изляза и да поведа тия, които съм призовал, защото те чакат именно мен, а не заместникът ми да говори пред тях. Пък ако ще да ме глобят или арестуват, и двете мерки са ми ги прилагали.

И тук тънката, но всъщност много дебела разлика между мен и Костадин. 

Не, не е новият Волен, защото Волен щеше да е на площада, а не от вкъщи да скандира "Да живее България!", като Костадин или като другаря Георги Димитров, който бягайки във Виена след Септемврийското въстанише през 1923 г. казал от границата на умиращите жертви тук: "Горе главата, славни борци!" Да си лидер не означава да ходиш по телевизии и да говориш като навит с пружинка, да си лидер означава да си най-отпред, когато има битка. Аз винаги съм го правил. За Костадин не е е сигурно. Затова моля пишещите във Фб да на наричат Костадин "новия Волен", просто защото е далеч от това сравнение. 

Свързани статии
Директори на детски градини: Не отваряйте имейли от нас, вируси са Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини Волен вилня и на "Витошка", заплашва да раздава шамари (видео) Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Костадин Костадинов призна за среща с посланика на Русия Костадинов: За една война винаги има вина и на двете страни...
Тагове
Костадин Костадинов Възраждане Волен Сидеров Атака
Коментари

Още от последните новини