Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни!

Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! - E-Burgas.com

С наближаването на зимата зачестяват бракониерските набези в гората, съобщават от Агенцията по горите, цитирани от БНР. Само за последните два дни горските инспектори са съставили 15 акта за нарушения, задържали са четирима системни нарушители и са прекратили дейността на два склада за съхранение и преработка на дървесина.

Екипите на Агенцията по горите правят внезапни проверки в местата с традиционно висока концентрация на нарушения. Така през последните дни при акция в землищата на Луковит и Угърчин проверяващите са съставили 15 акта за нарушения на закона и са спрели дейността в едно сечище заради противозаконно маркиране на дърветата. Задържани са четирима бракониери, заедно с три триона, четири каруци и конете им.

Пет товарни автомобила са санкционирани заради липса на джи пи ес и за проследяване и за превоз на дървесина без марка и превозен билет. Най-честото нарушение в складовете за дървесина пък е липсата на задължително видеонаблюдение или ползването на нерегламентирани входове за доставка на дървесината. Интензивните проверки в горите продължават, предупреждават експертите.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Започва профилактика на шахтите в бургаските комплекси и квартали Зимното поддържане на пътищата щяло да бъде гарантирано
Тагове
горски агенция по горите акт гори незаконна дървесина
Коментари