Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни!

Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! - E-Burgas.com

С наближаването на зимата зачестяват бракониерските набези в гората, съобщават от Агенцията по горите, цитирани от БНР. Само за последните два дни горските инспектори са съставили 15 акта за нарушения, задържали са четирима системни нарушители и са прекратили дейността на два склада за съхранение и преработка на дървесина.

Екипите на Агенцията по горите правят внезапни проверки в местата с традиционно висока концентрация на нарушения. Така през последните дни при акция в землищата на Луковит и Угърчин проверяващите са съставили 15 акта за нарушения на закона и са спрели дейността в едно сечище заради противозаконно маркиране на дърветата. Задържани са четирима бракониери, заедно с три триона, четири каруци и конете им.

Пет товарни автомобила са санкционирани заради липса на джи пи ес и за проследяване и за превоз на дървесина без марка и превозен билет. Най-честото нарушение в складовете за дървесина пък е липсата на задължително видеонаблюдение или ползването на нерегламентирани входове за доставка на дървесината. Интензивните проверки в горите продължават, предупреждават експертите.

Свързани статии
АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната ИАРА подкара бракониерите в Бургас с четири акта за ден (Снимки) Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди 490 снегорини обработват пътищата у нас Горски прекратиха поредната незаконна сеч Огнеборци са спасили 50 хил. декара от пожари през 2020 Заловиха иманяри с близо 170 монети от различни епохи в Поморийско (снимки) Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс
Тагове
горски агенция по горите акт гори незаконна дървесина
Коментари

Още от последните новини