Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв.

Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв.  - E-Burgas.com

Енергийният министър каза, че след април месец сме купували пак руски газ от руски посредници с 30% по-скъпо. Аз не само казвах това - аз се опитвах да го крещя, има документи, които доказват тази афера на „Продължаваме промяната". Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ.

Това е довело до загуби от 200 милиона месечно за държавата, подчерта той. „Тази цена на газа влиза в цената на всички стоки и услуги", заяви Добрев.

Асен Василев е лично отговорен за щета на държавата в размер на 1 милиард заради ненавременното изтегляне на външен дълг, заяви депутатът от ГЕРБ. „Вместо да изтегли дълг в началото на годината, когато лихвите бяха 1-2%, той не изтегли такъв дълг, въпреки че Законът за държавния бюджет го задължава, и остави служебният кабинет да го направи. Служебният кабинет изтегли дълг на 5%. Разликата в тези проценти е 1 милиард лева", посочи Добрев.

Всички партии в парламента са внесли законопроект за намаляване на цената на бензина с 1 лев и в рамките на следващия месец той ще бъде внесен и разгледан. „Реалистично би било от 1 февруари да започнат да получават компенсации. Сега въпросът е дали компенсациите ще бъдат само за физически лица или ще бъдат и за фирмите. Ако бъдат за всички, тогава компенсацията ще е малко по-малка - това ще покажат разчетите и финалните текстове на предложенията", обясни Добрев.

ГЕРБ смята, че трябва да има правителство на всяка цена, както и 55% от българите, категоричен бе той. „Готови сме да направим всякакви компромиси, без разбира се, да продължаваме на „Промяната" да сключват сделки за газа с 30% посредници, дерогации за „Лукойл" за милиарди, външни дългове за милиарди. Ако те участват под каквато и да е форма, трябва да има контроли, които да не им позволяват да правят далавери", посочи депутатът от ГЕРБ.

 

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември
Тагове
бензин горива цени
Коментари

Още от последните новини