Зимното поддържане на пътищата щяло да бъде гарантирано

Зимното поддържане на пътищата щяло да бъде гарантирано - E-Burgas.com

Зимното поддържане на пътищата е част от националната сигурност, така че то ще бъде гарантирано, каза днес служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков, цитиран от "Дневник". Той уточни, че това ще е факт, независимо как ще се развият обявените вчера поръчки с такъв предмет. Става въпрос за общо шест поръчки на стойност 280 млн. лв. Те се провеждат по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящият зимен сезон. Срокът за подаване на офертите е до 1 септември.

Шишков изрази надежда, че няма да има обжалвания на резултатите от поръчката, която била обявена с ясни правила. Дори и това да се случи, имало и резервен вариант. Министърът посочи, че кой ще спечели зимната поддръжка на пътищата ще зависи основно от това какви финансови параметри се предложат.

В отговор на въпрос Шишков каза, че служебното правителство не може да се разплати с пътните фирми, но може да приключи започналия анализ за пътните ремонти, за които се искат средства. Министърът каза, че след анализа ще е ясно кои ремонти безспорно са основни и за тях трябва да се дадат гаранции, кои са текущи и кои са спорни. "Така по-лесно ще се реши спорът, анализът ще се даде на следващото Народно събрание", каза Иван Шишков.

Той изрази разочарование, че плащания не са извършени там, където това е можело да бъде направено - строителството на лотове 1, 2 и 3 на "Хемус", където работата е спряла.

Свързани статии
439 снегорина почистват републиканските пътища Близо 900 снегорина чистят пътищата у нас Снегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежи Всички пътища у нас са проходими при зимни условия Пътищата у нас навсякъде са проходими, 260 снегорина са "на крак" АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната 490 снегорини обработват пътищата у нас
Тагове
снегорини зимна подръжка
Коментари

Още от последните новини