Гиганстки круизен кораб ще пристигне в Бургас утре

Гиганстки круизен кораб ще пристигне в Бургас утре - E-Burgas.com

Круизният кораб "SeaDream II" ще акостира на Морска гара Бургас утре, показа БНТ. Посещението му в морския град идва след няколкогодишно прекъсване на круизните пътувания заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията.

11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/. У нас гостите са заявили екскурзии до Несебър и Созопол.

След Бургас "Seadream II" се отправя към румънското пристанище Костанца, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда му са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл, включително и екипажа. Екскурзоводите и водачите на автобуси също са ваксинирани, увериха от обслужващата туристическа компания.

Пътниците са предимно от САЩ, но има и туристи от Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария. Следващото идване на мега-яхтата в Бургас е планирано за 3-ти октомври. Тогава корабът ще пристигне от Истанбул и след посещението си в Бургас е планувано да отплава към гръцките острови Лемнос, Миконос, Милос, Хидра, Пирея (Атика).

Очакваният добър сезон на круизните плавания през Морска гара Бургас за следващата 2022 година е пиииланиран да стартира в средата на месец април и да продължи до края на октомври.

Свързани статии
Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Карантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в Каварна Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба 16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатите Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран Подготвят евакуация на екипажа на заседналия кораб Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение
Тагове
кораб круиз
Коментари

Още от последните новини