Гиганстки круизен кораб ще пристигне в Бургас утре

Гиганстки круизен кораб ще пристигне в Бургас утре - E-Burgas.com

Круизният кораб "SeaDream II" ще акостира на Морска гара Бургас утре, показа БНТ. Посещението му в морския град идва след няколкогодишно прекъсване на круизните пътувания заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията.

11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/. У нас гостите са заявили екскурзии до Несебър и Созопол.

След Бургас "Seadream II" се отправя към румънското пристанище Костанца, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/.

На борда му са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл, включително и екипажа. Екскурзоводите и водачите на автобуси също са ваксинирани, увериха от обслужващата туристическа компания.

Пътниците са предимно от САЩ, но има и туристи от Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария. Следващото идване на мега-яхтата в Бургас е планирано за 3-ти октомври. Тогава корабът ще пристигне от Истанбул и след посещението си в Бургас е планувано да отплава към гръцките острови Лемнос, Миконос, Милос, Хидра, Пирея (Атика).

Очакваният добър сезон на круизните плавания през Морска гара Бургас за следващата 2022 година е пиииланиран да стартира в средата на месец април и да продължи до края на октомври.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения
Тагове
кораб круиз
Коментари

Още от последните новини