Ето какви бяха част от емоциите днес на Росенец (Видео)

Ето какви бяха част от емоциите днес на Росенец (Видео) - E-Burgas.com

Граждани продължаваха да прииждат към сарая и в следобедните часове

Напрежението и емоциите, които се очакваха днес, се потвърдиха и хиляди протестъри и контрапротестъри не оставиха празно кътче в парк Росенец. Още от снощи десетки автобуси изсипаха хиляден електорат на ДПС, който дойде и окупира подстъпите около сарая. Протестиращи пък не бяха допуснати до плажа, въпреки че днес бариерата на скандалната улица към сараите, бе премахната. Стигна се до сблъсъци с полицията и жандармерията, която също показа солидно присъствие.

Бърза организация на унифомрените недопусна да се стига до смесване на двете групи, а появата на кмета на Бургас Димитър Николов, лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и други политически лица, доведе до нова организация, която да позволи достъпа до въпросната плажна ивица.

Днешните протести доведоха до нови политически действия на върха на държавата, като президентът Румен Радев официално поиска оставката на правителството и главния прокурор, а премиерът Бойко Борисов пожела да бъде снета охраната на НСО от Пеевски и Доган.

Все още не е ясно ще бъдат ли разклатени официалните и неофициални коалиционни отношения между политическите сили. Междувременно в София днес продължават трети ден протестните действия.

 

Галерия
Свързани статии
Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си
Тагове
росенец протести сараи доган христо иванов
Коментари

Още от последните новини