Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната

Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Предстои трети ден от протеста на пътните фирми, които претендират да им бъдат разплатени 720 млн. лв. за извършени дейности за пътно поддържане и ремонти. Организаторите от Браншовата камара "Пътища", подкрепени от Камарата на строителите, настояват за индексация на договорите поради повишените цени на строителните материали.

Отново ще има протест зад Народното събрание и шествие на камиони по Околовръстното шосе на София, предаде БНР. 18 възлови пътища в страната ще бъдат блокирани от 10 до 11.00 часа.

Председателят на комисията по регионална политика Настимир Ананиев ще насрочи извънредно заседание, за да бъде направена промяната за индексацията в Закона за обществените поръчки, която преди дни беше приета на първо четене.

Предстои да се разбере ще имат ли време за това депутатите преди разпускането на парламента от президента. Рискът е загуба на средства по европейските програми.


 

Свързани статии
Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Стрители ще блокират пътища и по Великден И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Граматиков: Пътни фирми с по двама-трима работници управлявали публичен ресурс за милиони
Тагове
протести пътни фирми
Коментари

Още от последните новини