Пътните строители отложиха протестите

Пътните строители отложиха протестите - E-Burgas.com

Насрочените за днес протести на шуменската фирма ”Автомагистрали - Черно море” бяха отложени, след като вчера парламентът прие решение за разплащане на 50% от дължимите им над 27 млн. лв. с ДДС от страна на държавата.

Дружеството обаче настоява за среща с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, предават от БНР.

Депутатите гласуваха развързването на парите за пътните фирми след бурни дебати и седмици на напрежение. Това стана факт, след като управляващото мнозинство най-сетне постигна консенсус по темата на извънредно заседание на регионалната комисия в НС, провело се тази седмица.

Средствата трябва да стигнат до пътищарите до две седмици.

От синдикалната организация на КНСБ във фирмата посочват , че работниците остават в готовност за протест.

Свързани статии
Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Ремонтират горските пътища около границата с Турция Готвят нова наредба за пътищата Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Ескперти: Лошото състояние на пътищата и липсата на контрол водят до увеличение на жертвите Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Стрители ще блокират пътища и по Великден АПИ обяви кои пътища в област Бургас ще бъдат ремонтирани през 2022 година
Тагове
протести пътища
Коментари

Още от последните новини