И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати

И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати  - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Синдикат „Защита“ остава в протестна готовност. Това каза пред журналисти Красимир Митов, председател на синдиката, след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, съощи БТА.

Следващата седмица ще съберем Националния съвет на синдиката, за да го информираме за днешната среща, ще изчакаме 10 дни, за да получим евентуално отговор от Министерството на здравеопазването (МЗ) на поставените от нас въпроси и ще имаме готовност за протести, допълни Митов. По думите му предстои следваща среща в МЗ, тъй като въпросите, които от синдиката са поставили през лятото, не са получили отговор - нивото на увеличение на заплатите за работещите в центровете за спешна помощ, повишаването на цените на клиничните пътеки и др.

Митов изрази притеснение за допълнителните 1000 лв., които се плащат на работещите на „първа линия“ по време на обявената извънредна епидемична обстановка, както и за добавките към възнагражденията на лекарите, медицинските сестри и санитарите в болниците. Ако тези допълнителни средства бъдат премахнати, заплащането в здравеопазването ще е най-ниското от всички сектори в страната, каза още той.

Търсим отговор къде отиват всяка година 500 милиона лева, с които се увеличават средствата за здравеопазване, настояваме за повишаване на възнагражденията на работещите в спешната помощ, искаме да се увеличат цените на клиничните пътеки, както и да се отстрани ръководството на болницата във Видин заради различни нередности, добави той.

 

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Протестите на ресторантьорите продължават и днес Родители искат присъствено обучение, плашат с протести
Тагове
протести
Коментари

Още от последните новини