Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести

Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести - E-Burgas.com

За нови разговори с властта, ако бъдат поканени на такива, са готови превозвачите. Готови са обаче и за нов протест заради неизпълнените искания на представителите на бранша.

Превозвачите искат компенсации заради високите цени на горивата и планираната висока цена на ТОЛ системата, които “ще се отразят на джоба на българския потребител”. От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си и определят себе си като “дилагочни хра”. 

"Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите", посочи пред Българското национално радио Магдалена Милтенова. 

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачи: Българите плащат най-големи ТОЛ такси Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден Превозвачите не очакват повече пътници след отпадането на ковид мерките И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха
Тагове
превозвачи протести
Коментари

Още от последните новини