Алибегов плаши с протести от ваксинирани

Алибегов плаши с протести от ваксинирани - E-Burgas.com

Ваксинирани граждани скоро могат да излязат на протест заради правото си на труд. Това предупреди Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията. Причината - новите ограничения в столицата, които принудиха барове и ресторанти да работят с вечерен час и при капацитет от 50%. Браншът вече обяви бойкот.

Бизнесът е категоричен - рестрикциите са пореден удар върху сектора и това ще доведе до фалити.

“Беше ни обещано, че ако успеем да мотивираме персонала си да се ваксинират, ще продължим да работим. Сега се намираме в условия, които ваксинирани хора трябва да останат на улицата, а това няма как да го допуснем. Поради тази причина се стигна до бойкот”, обясни Алибегов.

По думите на Алибегов цялата заповед на РЗИ-София касае само ресторанти и развлекателния сектор.

“Наложено е четворно ограничение на нашия сектор - 50% капацитет, 50% персонал, зелен сертификат и вечерен час. Господа, ако ще борим пандемията така, ние не сме съгласни“, заяви той.

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Протестите на ресторантьорите продължават и днес
Тагове
алибегов протести
Коментари

Още от последните новини