Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+

Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+  - E-Burgas.com

Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата. Това е мотото, под което ДГ „Детелина“ гр. Поморие ще участва като партньор по проект „SEE OUR NATURE”, по програма Еразъм +,  Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства”.

ДГ „Детелина“ получи одобрение за финансиране на проектното си предложение и ще представлява България в международната програма, в партньорство със страните Италия, Кипър, Латвия и Хърватия. Координатор на проекта е Естония.

Продължителността на програмата е две години, през които децата от детската градина ще провеждат занятия на открито, ще отглеждат растения и ще наблюдават тяхното развитие. Целта е да се възобнови контактът с живата природа, изгубен чрез използването на новите технологии. Ще бъде създаден блог за споделяне на дейности между четирите партньора. Предстоят учебни срещи за учители, всяка от които с тема, която да представи държавата партньор.

„Често децата знаят как изглеждат растенията като картинки на телевизионния екран и на компютъра, но в природата – не. Тези познания са много важни за тях. Извеждайки ги навън, ние подобряваме и здравното им образование.“, споделят от ръководството на детската градина.

Свързани статии
Поморие ще отбележи 3 март с официална програма В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Поморие няма да вдига данъците през 2021 Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Община Поморие предостави техника на местната болница В Поморие приеха декларация против изграждането на мидена ферма в района Опесъчават пътищата около Поморие, няма непроходими участъци в общината
Тагове
поморие еразъм детска градина
Коментари

Още от последните новини