Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+

Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+  - E-Burgas.com

Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата. Това е мотото, под което ДГ „Детелина“ гр. Поморие ще участва като партньор по проект „SEE OUR NATURE”, по програма Еразъм +,  Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства”.

ДГ „Детелина“ получи одобрение за финансиране на проектното си предложение и ще представлява България в международната програма, в партньорство със страните Италия, Кипър, Латвия и Хърватия. Координатор на проекта е Естония.

Продължителността на програмата е две години, през които децата от детската градина ще провеждат занятия на открито, ще отглеждат растения и ще наблюдават тяхното развитие. Целта е да се възобнови контактът с живата природа, изгубен чрез използването на новите технологии. Ще бъде създаден блог за споделяне на дейности между четирите партньора. Предстоят учебни срещи за учители, всяка от които с тема, която да представи държавата партньор.

„Често децата знаят как изглеждат растенията като картинки на телевизионния екран и на компютъра, но в природата – не. Тези познания са много важни за тях. Извеждайки ги навън, ние подобряваме и здравното им образование.“, споделят от ръководството на детската градина.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие еразъм детска градина
Коментари

Още от последните новини