Централният плаж в Созопол за втора поредна година със "Син флаг"

Централният плаж в Созопол за втора поредна година със

Централният плаж в Созопол за втора поредна година се нареди сред носителите  в световен мащаб на отличието „Син флаг".  Освен , че отговаря на всичките световни стандарти за управление при прилагането на критериите на Синия флаг, ивицата изпълнява и отговаря на всички национални здравни насоки и разпоредби относно COVID-19, което я прави сигурна, безопасна и устойчива дестинация. И това лято с оглед на ковид мерките е спазено изискването за по-голямо отстояние между чадърите. В  платената зона те са поставени през 4,5 м един от друг. Тази  година ивицата посреща туристи със специален екобюлетин указващ качеството на морската вода от взетите проби на микробиологични показатели. Тестове за качеството на морската вода се взимат периодично, като първата проба се прави преди началото на летния сезон. До края септември водата се проверява 2 пъти месечно. Екобюлетинът информира туристите за резултатите от изследванията и датата на пробонабиране.
Плажът е напълно изряден за сезона с работещи спасителни постове и оборудвани медицински пунктове. Няколко пъти на ден се извършва дезинфекция на всички плажни принадлежности.
 

Свързани статии
Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект Динамично лято очаква возолазите от Созопол В Созопол въвеждат нова електронна услуга, ето как ще работи Представиха нов стратегически суперпроект в Созопол (Снимки) Разполагат ваксинационен кабинет в замъка край Равадиново Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Разполагат ваксинационен пункт в Созопол Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас
Тагове
син флаг Созопол
Коментари

Още от последните новини