Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й

Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й - E-Burgas.com

По искане на прокуратурата в Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Дачев, обвинен в хулиганство, закана с убийство и противозаконно проникване в чуждо жилище. Той е един от задържаните през последната седмица криминогени, за които информирахме по-рано днес.

Дачев е обвинен в противозаконно проникване в чуждо жилище, в извършване на хулигански действия и в закана с убийство. Трите престъпления са осъществени в периода 29.11.2020 г. – 30.11.2020 г. в град Бургас.

По време на разследването е установено, че мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. Той проникнал в дома на бившата си приятелка и нейния баща, прескачайки оградата на къщата и разбивайки вратата, носейки със себе си отвертка и метална палка. Спрял електричеството в къщата, крещял, използвал нецензурни думи. Опитал се да удари бащата на бившата си приятелка с палката и го замерил с керемида. Това деяние е осъществено на 29.11.2020 г. около 17.30 ч. Часове по-късно обвиняемият отново проникнал в къщата, разбивайки вратата на терасата. Носил със себе си желязна пръчка и ПВЦ тръба. Отново спрял електричеството в къщата. Счупил маса, ударил и блъснал пострадалия мъж. Престъплението е осъществено на 30.11.2020 година около 06.00 ч. Мартин Д. отправил и закани с убийство спрямо бащата на бившата си приятелка. Това сторил и при двете прониквания в къщата.

Осъществените хулигански действия са квалифицирани като престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, заканата с убийство като престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК, а противозаконното проникване в чуждо жилище като престъпление по чл.170, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Акция в столицата срещу компания за криптовалута 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско Полицията в Бургас набира кадри за общо 45 вакантни длъжности Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата Нова акция на КАТ, на всеки час патрулка тръгва към морето
Тагове
рецидивисти криминогени задържани полиция
Коментари

Още от последните новини