Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й

Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й - E-Burgas.com

По искане на прокуратурата в Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Дачев, обвинен в хулиганство, закана с убийство и противозаконно проникване в чуждо жилище. Той е един от задържаните през последната седмица криминогени, за които информирахме по-рано днес.

Дачев е обвинен в противозаконно проникване в чуждо жилище, в извършване на хулигански действия и в закана с убийство. Трите престъпления са осъществени в периода 29.11.2020 г. – 30.11.2020 г. в град Бургас.

По време на разследването е установено, че мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. Той проникнал в дома на бившата си приятелка и нейния баща, прескачайки оградата на къщата и разбивайки вратата, носейки със себе си отвертка и метална палка. Спрял електричеството в къщата, крещял, използвал нецензурни думи. Опитал се да удари бащата на бившата си приятелка с палката и го замерил с керемида. Това деяние е осъществено на 29.11.2020 г. около 17.30 ч. Часове по-късно обвиняемият отново проникнал в къщата, разбивайки вратата на терасата. Носил със себе си желязна пръчка и ПВЦ тръба. Отново спрял електричеството в къщата. Счупил маса, ударил и блъснал пострадалия мъж. Престъплението е осъществено на 30.11.2020 година около 06.00 ч. Мартин Д. отправил и закани с убийство спрямо бащата на бившата си приятелка. Това сторил и при двете прониквания в къщата.

Осъществените хулигански действия са квалифицирани като престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, заканата с убийство като престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК, а противозаконното проникване в чуждо жилище като престъпление по чл.170, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Ръст на пияниците на пътя отчита Пътна полиция За по-малко от 24 часа заловиха айтоски криминогени, откраднали автомобил И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Започва вторият етап от акция "Зима" Заловиха група мигранти след гонка с полицията в Бургас Хванаха моторист беглец без книжка, отнесе 5 акта Нова акция на Пътна полиция започва в страната Нова акция на Пътна полиция в цялата страна Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите Акция на Пътна полиция в серията почивни дни
Тагове
рецидивисти криминогени задържани полиция
Коментари

Още от последните новини