Задържаха четирима бургаски рецидивисти, стари познайници на полицията

Задържаха четирима бургаски рецидивисти, стари познайници на полицията - E-Burgas.com

Четирима криминално проявени бургазлии и стари познайници на служителите на реда, бяха установени и задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас. Задържанията са осъществени в рамките на седмица след нова поредица от криминални прояви, извършени от бургазлиите. В резултат на отличните съвместни действия с Бургаска районна прокуратура на трима от извършителите е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”.

Първият от бургазлиите - 36 годишен с богато криминално минало / многократно установяван, като извършител на престъпления от общ характер на територията на Бургас-град/ е задържан от служители на Четвърто Районно управление – Бургас при извършването на поредната взломна кражба в частен дом, разположен на ул. „Ален мак” и обитаван от 38 годишен бургазлия. Маскираният извършител проникнал в жилището, чрез разбиване на дограмата на терасата, като прекъснал електрозахранването на къщата. Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. По случая е образувано бързо производство. 36 годишния бургазлия е извършител на множество кражби и грабежи и неведнъж е повреждал чуждо имущество. Не са рядкост и отправяните от него заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”. Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в к-с “Меден рудник“, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение, изградени в супермаркета. Неведнъж са получавани и сигнали за създавани проблеми от 36 годишния криминално проявен на територията на различни бензиностанции в к-с „Меден Рудник”, който използвал вещи и консумативи от вериги бензиностанции без да извърши необходимото плащане. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 170, ал.2, вр. ал. 1 от НК и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

60 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка е задържан от служителите на Четвръто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с хладно оръжие / нож/ свой 32 годишен съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето на съселянина си, което наложило задържането му и образуването на бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Спрямо 60 годишния мъж е образувано и друго досъдебно производство за извършване на непристойни действия в района на детската градина в с. Маринка, използване на нецензурен език, размахване на кухненски нож и показване на половите органи в района на детската градина, което приключило с осъдителна присъда. Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

С такава мярка е и 42 годишен бургазлия, криминално проявен и осъждан, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус, без регистрационни номера, паркиран в двора на новострояща се кооперация в близост до бл. 91 в ж.к. „Меден Рудник”. Впоследствие е установено, че бургазлията откраднал и CD Player от лек автомобил „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 101 в к-с „Меден Рудник”. Констатирано е, че 42 годишния извършител на кражбите е освободен от бургаския затвор на 09.10.2020 г., където излежавал присъда за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК.

Четвъртият бургазлия, който е с мярка за неотклонение «домашен арест» е 42 годишен криминално проявен, спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг” бургазлия, докато управлявал л.а. „Мини Купър”, със софийска регистрация. Установено е, че бургазлията е неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/, който шофира в срока на изтърпяване на наказание за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел отрицателен резултат, но отказал тест за наркотични или упойващи вещества. Отказал е да даде и кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на  обвиняем по чл. 343 В, ал.2 от НК, като състав на Бургаски районен съд му наложил мярка за неотклонение "домашен арест".

Свързани статии
Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори Над 9100 проверки са извършени от началото на акцията по пътищата В първите часове на акцията: Дрогирани и пияници зад волана са заловени навсякъде Полицията отбелязва професионалния си празник с атрактивни демонстрации Акция на полицията в домовете на бургаски дилъри Бургаската полиция получи специален дрон от британски колеги (Снимки) Пътни полицаи запознаха бургаски зрелостници с опасностите по време на баловете "Пътна полиция" с нова акция в страната, следят за колани и каски Ръст на пияниците на пътя отчита Пътна полиция За по-малко от 24 часа заловиха айтоски криминогени, откраднали автомобил
Тагове
рецидивисти криминогени задържани полиция
Коментари

Още от последните новини