Бургас се включва в Световния ден на ходенето в неделя

Бургас се включва в Световния ден на ходенето в неделя - E-Burgas.com

Националната спортна проява „Световен ден на ходенето“ ще се проведе в неделя – 3-ти октомври, в цялата страна. В Бургас нейна дестинация тази година ще бъде Пушкиновата алея в Приморски парк. Определеният маршрут се простира от паметника на Ал. С. Пушкин до шадраванa в близост до открита сцена „Охлюва“. Мястото е едно от най-предпочитаните от бургазлии за разходка.

В проявата могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение. Поради действащите мерки за превенция разпространението на заразата от COVID-19 инициативата в Бургас и тази година ще протече без пунктове за раздаване на рекламни и информационни материали и подаръци, с цел избягване струпването на хора. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Можете да запечатате момент от своето включване в проявата със снимка или видео, като ги споделите на фейсбук страниците „Всичко за спорта в Бургас“ и „Българска Федерация спорт за всички – БФСВ“.

По този начин ще дадете своя принос в популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички!

Бъдете активни, усетете удоволствието от движението и се насладете на първите октомврийски дни този уикенд с разходка и добро настроение!

* Световен ден на ходенето се организира от Българска федерация спорт за всички за 29-ти пореден път, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. То има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето. В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
световен ден бургас
Коментари

Още от последните новини