Бургас показа здрав разум на Великден (видео)

Бургас показа здрав разум на Великден (видео)  - E-Burgas.com

Богослужението пред храм "Св. св. Кирил и Методий" премина с малко хора и при строга дисциплина

Около стотина души се събраха пред храм "Св. св. Кирил и Методий' в Бургас, където бе отслужи празнично Пасхално богослужение за най-големия християнски празник Великден. 

Бургазлии масово се вслушаха в съветите на националния кризисен щаб за борба с коронавируса и мнозинството от тях остана по домовете си в празничната нощ. Пред храма се събраха около стотина миряни, които обаче спазваха всички мерки за безопасност и изслушаха богослужението на два метра един от друг, съобразявайки се със залепените по площада стикери. 

Благодатният огън бе раздаден от ръка на ръка, за да няма струпване пред църквата. След края на богослужението миряните бяха допуснати в храма, но на няколко групи от по двайсетина човека. 

Свързани статии
Националният щаб: Ще разберем дисциплината си от празниците около 7 януари Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите Очаква се засилен трафик в цялата страна Реставрират бургаския храм "Св.св. Кирил и Методий" в автентичния му вид Лаборатория „ЛИНА” обявява дежурните си филиали по време на майските празници Днес е петият ден от светлата седмица Честито Възкресение Христово! Сливенския митрополит Иоаникий отправи пасхално послание Продължава акцията популярни бургазлии да раздават козунаци (Снимки) Отбелязваме Велика събота
Тагове
празници църква Великден
Коментари

Още от последните новини