Бургас показа здрав разум на Великден (видео)

Бургас показа здрав разум на Великден (видео)  - E-Burgas.com

Богослужението пред храм "Св. св. Кирил и Методий" премина с малко хора и при строга дисциплина

Около стотина души се събраха пред храм "Св. св. Кирил и Методий' в Бургас, където бе отслужи празнично Пасхално богослужение за най-големия християнски празник Великден. 

Бургазлии масово се вслушаха в съветите на националния кризисен щаб за борба с коронавируса и мнозинството от тях остана по домовете си в празничната нощ. Пред храма се събраха около стотина миряни, които обаче спазваха всички мерки за безопасност и изслушаха богослужението на два метра един от друг, съобразявайки се със залепените по площада стикери. 

Благодатният огън бе раздаден от ръка на ръка, за да няма струпване пред църквата. След края на богослужението миряните бяха допуснати в храма, но на няколко групи от по двайсетина човека. 

Свързани статии
Как ще се заплащa трудът по Великден Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отварят манастира край "Меден рудник" за посетители на Цветница и Великден Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници
Тагове
празници църква Великден
Коментари