Бургас показа здрав разум на Великден (видео)

Бургас показа здрав разум на Великден (видео)  - E-Burgas.com

Богослужението пред храм "Св. св. Кирил и Методий" премина с малко хора и при строга дисциплина

Около стотина души се събраха пред храм "Св. св. Кирил и Методий' в Бургас, където бе отслужи празнично Пасхално богослужение за най-големия християнски празник Великден. 

Бургазлии масово се вслушаха в съветите на националния кризисен щаб за борба с коронавируса и мнозинството от тях остана по домовете си в празничната нощ. Пред храма се събраха около стотина миряни, които обаче спазваха всички мерки за безопасност и изслушаха богослужението на два метра един от друг, съобразявайки се със залепените по площада стикери. 

Благодатният огън бе раздаден от ръка на ръка, за да няма струпване пред църквата. След края на богослужението миряните бяха допуснати в храма, но на няколко групи от по двайсетина човека. 

Свързани статии
Църквата отбелязва отсичането на главата на свети Йоан Кръстител Спектакълът "Оскарите в музиката" открива Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ Засилен трафик в страната и към границата с Гърция КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Бургас ще посрещне Великден с пасхална служба и концерт Бургаската църква "Св.Св. Кирил и Методий" възвръща автентичния си облик (Снимки) Великден - тест за туризма по Черноморието Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха Честит Тодоровден!
Тагове
празници църква Великден
Коментари

Още от последните новини