Броени дни до плувния маратон "Бургас Порт 2022", участниците ще преплуват до 4 км

Броени дни до плувния маратон

Остават броени дни до втория международен плувен маратон "Порт Бургас 2022". Събитието е част от спортния календар на Община Бургас. При своя прощъпулник миналата година то привлече много участници и премина при голям зрителски интерес. Същото се очаква и за новото издание на 20 август, събота.

Участие могат да вземат всички, родени преди 2010 година. Не е необходимо да са професионални плувци. Така всички любители на плувния спорт могат да станат част от предизвикателството.
Тази година дистанциите ще бъдат съответно 2000 и 4000 метра, които ще се проведат с отделен старт. Наградният фонд на маратона е в размер на 4400 лв. Предвидени са много подаръци, награди, изненади и медали за всички призьори.

За повече информация относно маратона, можете да посетите сайта www.burgasmarathon.com или фейсбук страницата Плувен маратон "Port-Burgas". Там ще намерите и официалния регламент на събитието. Състезанието ще бъде излъчено на живо в ефира на националната телевизия B1b BOX, като част от плувците ще дадат екслузивни интервюта пред репортерите на медията в деня на маратона. А той е 20 август, събота, на Морска гара.

Свързани статии
Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Зам.-кметът Чанка Коралска организира крос по трасето на новото освелтение в Бургас Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия" За първи път плувен маратон в Поморие В Созопол организираха плувен маратон Над 600 души се включиха в ултра маратона Лъвско сърце Миналогодишният победител отново спечели маратона от острова (Снимки) 53-ма смелчаци вече плуват от острова към моста
Тагове
маратон
Коментари

Още от последните новини