Миналогодишният победител отново спечели маратона от острова (Снимки)

Миналогодишният победител отново спечели маратона от острова (Снимки) - E-Burgas.com

Купата при мъжете за втора година вдигна 19-годишният Георги Цурев, а Василики Кадоглу триумфира при жените на тазгодишното издание на плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста.

Разстоянието от 6400 метра беше предизвикателство за всички 55 участници от цялата страна. В маратона взеха участие украинци, руснаци и един американец. По традиция Албена Пенева, представител на хората с увреждания, за пореден път даде пример със силата на духа си. Най-възрастният участник в спортното състезание е на 65 години, а най-младият на 16. Тази година 8 жени се серевноваваха за първото място, което е рекорд в надпреварата.

Призьорите в маратона бяха наградени от зам.-кмета по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева.

Сред гостите, уважили плувния маратон, бяха посланикът на Сърбия в България - Н. Пр. Желко Йович, Владимир Крумов - зам.-областен управител на Областна администрация - Бургас, общински съветници и спортисти.

Събитието се организира от Община Бургас.

Класиране мъже:

Георги Цурев;

Станимир Рачев;

Никола Сабатинов;

Георги Колев;

Михайл Александров;

Петър Божилов;

Мартин Велчев;

Борис Андреев;

Владислав Терзиев;

Николай Иванов.

Класиране жени:

Василики Кадоглу;

Петя Щинова;

Анастасия Григорова;

Весела Димитрова;

Ивет Шумкова;

Валентина Узунова;

Таня Тинсон;

Албена Пенева.

Галерия
Свързани статии
Бургаските ветерани във водните спортове се обединяват в клуб Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък 53-ма смелчаци вече плуват от острова към моста Американци ще плуват на маратона от Острова Цанко рекордорът в ново предизвикателство - ще чупи световно постижение в басейн! Ако искате да плувате от острова до моста вече можете да се запишете Георги Иванов от УКОРС спаси давещ се пенсионер до моста (Снимки)
Тагове
плуване плувен маратон моста острова
Коментари

Още от последните новини