Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия"

Стотици се събраха за плувния маратон от

За поредна година в Бургас стотици се събраха за плувния маратон "Света Анастасия". Участниците трябваше да прекосят 6-километрово трасе, което очертава линията по море от острова до Моста в Бургас. Маратонът се проведе с две седмици закъснение заради лошо време през юли.

Йордан Янчев от Сандански се класира първи на плувния маратон от остров Света Анастасия, показа репортаж на БНТ. Той е на 19 години и успя да премине разстоянието за 1 час и 17 минути.

"Това е като за тренировка. Просто ми харесва да плувам в морето. Не се изморих, не плувах много бързо. Аз спечелих Галата-Варна миналата година, който ще се проведе утре, аз ще участвам и там", сподели победителят Йордан Янчев.

Разстоянието от 6 километра и 400 метра беше предизвикателство за всички 52-ма плувци от цялата страна. В дълбоките води скочи и Албена Пенева, представител на хората с увреждания.

"Всяка година го правя - да покажа, че сме много силни хора инвалидите!", заяви Албена Пенева.

"От над 50 години се провежда маратонът. 6 километра си е маратонска дестинация", каза още Павлин Димитров, управител на о-в Света Анастасия.

Плувците, попаднали в ТОП 6 на надпреварата, получиха парични награди.

Свързани статии
663 състезатели от 8 държави идват в Бургас за Международния турнир по плуване "Swimming Talent Cup" Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) Броени дни до плувния маратон "Бургас Порт 2022", участниците ще преплуват до 4 км Три български и три молдовски отбора ще се борят за Купа "Шуната" Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Цветан Недялков от Ку-ку бенд ще свири на острова Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Спортно списание разкрива непознати факти от историята на бургаското плуване Билкова бира и миди на тенекия за откриването на сезона на острова в неделя Зам.-кметът Чанка Коралска организира крос по трасето на новото освелтение в Бургас
Тагове
плуване маратон Света Анастасия
Коментари