За първи път плувен маратон в Поморие

За първи път плувен маратон в Поморие - E-Burgas.com

За първи път в Поморие ще се проведе Плувен маратон „На вълната на Поморие“. Стартът ще бъде даден на 07 август 2021 г., от 10.00 часа, с начална точка в морето, а финалът е на плажа пред хотел „Феста Ризорт Поморие“.

В плувното предизвикателство могат да участват всички жители и гости на града навършили 16-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласие и подпис на единия от родителите. (Декларациите можете да намерите прикачени под текста)

Предвидени са две дистанции: 1000 м – за категории „Момичета/Момчета, навършили 16 г.“  и „Хора с увреждания“ и 2000 м – за категория „Мъже/Жени“. За класиралите се на първите три места, във всяка от трите категории, са осигурени парични и предметни награди. Награди ще има и за най-младия и за най-възрастния участник в маратона.

Всички желаещи да участват трябва да се явят в деня на провеждането – 07 август 2021 г., от 06:30 ч. до 9:00 ч., на Стария кей в Поморие за регистрация, инструктаж, медицински преглед и транспортиране с кораб до стартовата точка, която е в открити води, съгласно избраната дистанция. Трасето на плувния маратон очертава права линия по море до брега на плажа пред хотел „Феста Ризорт Поморие“.

Събитието се организира от Община Поморие, съвместно с Български червен кръст – Бургас, Общинска организация на БЧК – Поморие и със съдействието на ИА „Морска администрация“ – Бургас, РДГД „Гранична полиция“ – МВР, УКОМП – Поморие и МБАЛ Поморие.

Пълен регламент и условия за участие

За допълнителна информация: Аделина Чолева – ст. експерт „Спорт и младежки дейности“, тел.: 0882420077.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
Поморие плувен маратон
Коментари

Още от последните новини